Åpningsutstilling: Guro Synnestvedt (t.v.) og Elisabeth Frøberg smiler fornøyd over en vellykket åpning av Oslofjorden kunstsenter på lørdag.

– Åpningen kunne ikke blitt bedre

Lise Rafaelsen
Publisert 07.05.2012 kl. 09:00 Oppdatert 07.05.2012 kl. 09:40

Tips en venn på e-post:


Blikkfang: Hege Kullerud Bunæs ble imponert over bildene som ble presentert på utstillingen. Her med døtrene Nora (4) og Anna (7). alle foto: Lise Rafaelsen
Velkomstkake: Gard Synnestvedt Stendov (6) er barnebarnet til Guro Synnestvedt og han satte spesielt pris på kakene som var satt frem i forbindelse med åpningen.
Skulptur: Det var ikke bare bilder som preget åpningen av kunstsenteret. Her er et verk av Nina Due.

DRØBAK: Etter mye maling og vinduspuss kunne kunstnerduoen Elisabeth Frøberg og Guro Synnestvedt åpne dørene inn til Oslofjorden kunstsenter i Drøbak.

 

– At det kommer så mange mennesker er helt på sin plass, sier Elisabeth Frøberg humoristisk.
Hun står nedlesset i blomster og holder flere samtaler gående på én gang. Selv om det ligger nysnø på veiene rundt om i resten av landet, har solen funnet veien til Drøbak denne lørdagen.
– Alt fungerer som det skal og vi har fått det til slik vi hadde tenkt, sier Guro Synnestvedt.
– Det eneste vi mangler er mange nok prislister, men det skal vi fikse, sier Frøberg og er positivt overrasket over hvor mange som er interessert i å kjøpe kunsten.

Vellykket åpning

Kunstnerne er glade for å se at lokalbefolkningen har tatt turen for å titte på kunstutstillingen som både har maleri, grafikk, trykk og skulpturer å vise frem på åpningen.
– Jeg synes vi har fått til en høytidlig åpning. Her er det levende og pulserende, sier Synnestvedt.
Mange kommer bort og gratulerer duoen med åpningen og vil slå av en liten prat. Hele tiden kommer det nye mennesker inn døren.

Imponert

Bilder i sterke farger fanger oppmerksomheten til barna. Anna Kullerud Bunæs (7) peker på et bilde av Hanne Tharaldsen og titter nysgjerrig opp på moren, Hege Kullerud Bunæs.
– For en kjempeflott utstilling. Og det er spennende at det er så mye forskjellig, sier moren, men innrømmer at hun ikke er særlig kunstinteressert og har tatt turen i hovedsak for å støtte prosjektet.

Stas å stille ut

En av kunstnerne som fikk stille ut bilder på åpningen var Søssa Magnus.
– Det er veldig positivt å få bli med på dette. Jeg har kjent Guro siden barneskolen, og det er nok litt av grunnen til at jeg fikk stille ut bildene mine her i dag, sier Magnus fornøyd.
Hun synes at åpningen fikk vist frem en fin bredde for hva man kan forvente seg av senere utstillinger.
På åpningsutstillingen bidro Hanne Tharaldsen, Harald Lyche, Nina Due, Pia V. Dann, Søssa Magnus og Lars Elling med sin kunst.
Utstillingen varer frem til 20. mai.

Les mer om:  Nyheter fra Frogn  Underholdning  Frogn  Badebyen 

På forsiden nå