Inger Ane Sætra Schefte er en av mange i Kolbotn IL som går mot en travel sesong som mesterskapssvømmer. Mye og god trening har gitt resultater. ALLE FOTO: HENRIK AASBØ

Kolbotn IL til langbane-NM med stor tropp

Henrik Aasbø
Publisert 16.05.2012 kl. 09:11 Oppdatert 16.05.2012 kl. 10:51

Tips en venn på e-post:


ELITEGRUPPEN: Treningsgruppe 1 i Kolbotn svømmegruppe gjør fin fremgang. Foran fra venstre: Hege Stærli, Anna-Lotta Melin, Helene Joyce Nilssen, Inger Ane Sætra Schefte, Amalie Ottesen og Thea Kristine Nord. Bak (f.v.) står Henrik Kristiansen, Martin Ness Kjølholdt, Erik Tobias Sollesnes, Jonas Asberg, Martin Bråthen, Jonas Gulla, Thomas Latini og trener Alf Almberg.
trening med smil: Påfallende mange unge svømmere som trente med et smil om munnen da ØB var innom treningsrommet under svømmehallen på Sofiemyr, her Helene Joyce Nilssen.
LANGE ARMER: Thea Kristine Nord må ta i, som god brystsvømmer skal bli ...

SOFIEMYR: Svømmegruppen i Kolbotn IL drar i sommer til langbane-NM med den største troppen på lenge. Ti økter i vannet og fire med styrketrening hver uke gir resultater.

– Dette er Inger Ane Sætra Schefte. Hun er 1998-modell og en vi venter oss mye av. Hun har allerede nå klart kravet på 50 meter butterfly til nordisk mesterskap for ungdom i København i begynnelsen av juli, forteller trener Alf Almberg.

Han «viser oss rundt» i trim- og styrketreningsrommet under bassenget i Sofiemyr svømmehall.

LES OGSÅ: Disse er mesterskapsklare

Vil på landslaget

– Inger Ane er også kvalifisert til langbane-NM for junior i sommer, på 50 meter, samt både 50- og 100 meter butterfly. I tillegg til at hun har tatt kravet til mange øvelser i UM senere i år, forteller treneren.

I tillegg til svømming, er hun aktiv i langrenn, noe Almberg bare ser positivt på.

– Målet hennes i sommer blir å svømme seg ned tidsmessig på 100 meter butterfly, slik at hun kvalifiserer seg til en plass på landslaget. Det tror jeg vi skal klare, sier han.

Les flere sportssaker her!

Ligner pilates

Grunnlaget for formutviklingen til disse svømmerne legges i vannet, men de fire ukentlige styrkeøktene er også viktige.

– Mye av det vi driver med her, er pilateslignende øvelser. Det gjelder å få en fast «core», forklarer Alf Almberg.

Det kreves sterk kjernemuskulatur for å tåle motstanden i vannet. Svømmer man dobbelt så fort, vil motstanden øke til fire ganger så mye.

800 medlemmer

  • Elitesvømmerne Alf Almberg har, er på en måte «toppen av isfjellet» i Kolbotn ILs svømmegruppe. Her er noen tall på det som ikke alltid stikker opp av vannet:
  • Svømmegruppen i Kolbotn IL har 800 aktive og betalende medlemmer.
  • Svømmeskolen går over fire måneder og har mellom 400 og 500 barn med. På hvert kurs.
  • Klubben har 25 ansatte og lønnede instruktører.
  • De har venteliste til svømmeskolen som er så lange at de kunne fylt hele neste kurs.


– Akkurat nå jobber vi med å finne en ny ungdomsutvikler etter Jon Marius Rønning, som gir seg fordi det ble for mye pendling og kveldsjobbing, sier Almberg.

Dette er en viktig stilling i svømmegruppen i Kolbotn IL.

– Jeg tror vi skal finne en dyktig person, sier Almberg.

Si din mening i kommentarfeltet under!

Les mer om:  Ski  Sport  Sport 

På forsiden nå