Vi har bunader til 30 milliarder kroner - men nesten ingen av dem er forsikret

Mange får skader på sin uforsikrede bunad. Det kan bli dyrt. Arkivfoto

Mange får skader på sin uforsikrede bunad. Det kan bli dyrt. Arkivfoto

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

FOLLO: Nordmenn har mer enn 2,5 millioner bunader til en verdi av godt over 30 milliarder kroner - men bare rundt 40.000 av de er forsikret, ifølge forsikringsselskapet If.

– Vi ser at stadig flere velger å forsikre bunadene sine, inkludert bunadssølvet. Bunaden er et festantrekk som brukes hele året, og som betyr noe helt spesielt for eiere. Derfor ønsker stadig flere å forsikre bunaden sin, sier Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i If Skadeforsikring i en pressemelding.

– Hvert eneste år får vi innmeldt skader på bunadene etter 17. mai. Ødelagte forklær på grunn av rødvinsflekker og is, og sigaretthull i stakken. En del bunader forsvinner på reise, mens andre blir stjålet.

Ifølge Vennesland er bunadsforsikringen en omfattende forsikring, som dekker nesten alle typer skader på bunaden og bunadsutstyret 24 timer i døgnet.

– Det er viktig å være klar over at det er begrensninger når det gjelder andre typer forsikringer som kan dekke bunaden. Innboforsikringen dekker for eksempel skade og tyveri kun når bunaden er i hjemmet, mens reiseforsikringen omfatter bunaden på reise, men med en begrensning på 15.000 kr.

Artikkeltags