Gå til sidens hovedinnhold

30. juni avgjør hvor du kan stemme til høsten

Artikkelen er over 2 år gammel

Nå er manntallet i Nordre Follo lagt ut til offentlig ettersyn. For å kunne stemme ved valget i Nordre Follo må du stå innført i manntallet.

SKI/OPPEGÅRD: Det kanskje ikke alle er klar over, er at det er adressen du er registrert med i folkeregistret 30. juni som avgjør i hvilken kommune du kan stemme.

Hvor du er manntallsført og har stemmerett, er derfor avhengig av i hvilken kommune du er folkeregisteret som bosatt i per 30. juni hvert valgår. Denne datoen kalles skjæringsdatoen.

Dersom du registrerer flytting til en annen kommune etter 30. juni i valgåret, har du stemmerett i din gamle bostedskommune. Dersom du registrer flytting før 30. juni i valgåret vil du ha stemmerett i din nye bostedskommune.

Alle kommuner i Norge er pålagt å legge ut et såkalt utleggingsmanntall, men har ikke lov til å legge ut manntallene på nett, så du må ha personlig oppmøte for å sjekke.

Sjekke kan du gjøre på rådhuset i Oppegård eller Ski samt Ski bibliotek.

Manntallet er en liste over alle personer som har stemmerett ved valg i Norge.

Finner du deg ikke i manntallslistene, kan du søke om å få det rettet hos valgstyret frem til 2. september.

Valgstyret i Nordre Follo opplyser at i begynnelsen av august får alle med stemmerett i Nordre Follo valgkort i posten. Å motta valgkortet er en bekreftelse i seg selv på du at du har stemmerett og at du er innført i manntallet i den kommunen der du er folkeregistrert.

Kommentarer til denne saken