Gå til sidens hovedinnhold

352 ansatte ut i streik i Felleskjøpet - ni medlemmer tatt ut i streik på Holstad

Artikkelen er over 2 år gammel

Spekter og ansatte i Felleskjøpet Agri møttes mandag hos Riksmekleren, som klokka 3 natt til tirsdag konstaterte at partene står for langt fra hverandre.

Dermed blir det streik fra tirsdag morgen, som omfatter 352 ansatte ved 37 avdelinger av Felleskjøpet Agri, samt Grønt Maskin, i hele landet.

– I meklingen mellom YS Spekter og Spekter konstaterte riksmekler Mats W. Ruland at partene sto så langt fra hverandre at det ikke var mulig å legge fram et forslag som kunne forventes å bli anbefalt av begge parter, heter det i meldingen klokka 3.06 natt til tirsdag.

Felleskjøpet Agri har ikke kommentert bruddet i forhandlingene på sosiale medier eller sendt ut pressemelding.

Til NTB opplyser kommunikasjonssjef Ingvild Dahl Dørnes i arbeidsgiverforeningen Spekter at meklingen ble avsluttet klokka 2.50, nesten tre timer på overtid.

– Det er uforståelig at et lønnsoppgjør som ble akseptert av alle de andre fagforeningene i Felleskjøpet ikke er godt nok for Negotia/YS. De velger i stedet å ta sine medlemmer ut i en streik som vil ramme både Felleskjøpet og kundene kraftig, sier administrerende direktør Anne-Kari Bratten i Spekter.

Streiken vil berøre butikker, salgsapparat, logistikk og fabrikken på Kambo.

Det er oppnådd enighet med samtlige andre fagforeninger gjennom ordinære forhandlinger, med et resultat som er i tråd med normen fra frontfaget.

Negotia/YS representerer i underkant av 20 prosent av de ansatte. De fremmet i forhandlingene lønnskrav på rundt 12 prosent.

– Det er nesten fire ganger så høyt som det andre arbeidstakere i Norge kan regne med å få i år, sier Bratten.

Holstad

Hovedtillitsvalgt i Negotia, Gard Henriksen, sier til ØB at det er ni medlemmer på Holstad som tas ut i streik.

Ifølge direktør for kommunikasjon og marked i Felleskjøpet, Gro Tvedt Anderssen, blir Holstad i liten grad berørt. De får noe lavere kapasitet, men butikken holder åpent som vanlig.

Kommentarer til denne saken