Gå til sidens hovedinnhold

495 nye koronasmittede registrert siste døgn – det høyeste tallet så langt

Det var ved midnatt registrert 19.563 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall. Økningen på 495 er den høyeste under pandemien.

De siste to dagene er økningen på 898 meldte tilfeller, ifølge tallene fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

De fire siste døgnene har alle hatt økninger som ligger over den tidligere toppnoteringen fra 24. mars, da det ble registrert 313 nye tilfeller på ett døgn.

Les også

Svindyrt å bo i Nordre Follo – 130.000 kroner i bokostnad: – Vi frykter at det kan toppes med eiendomsskatt

Nesten en dobling

For én uke siden var døgnøkningen 270 meldte tilfeller.

I gjennomsnitt tar det ett til to døgn fra et prøvesvar foreligger til det blir registrert i MSIS. Tallene kan dermed gi et misvisende bilde av smittesituasjonen de siste dagene, siden det ikke framkommer når prøven er tatt – bare når den er registrert.

47 personer får behandling på sykehus for covid-19-sykdom. Det var torsdag registrert 281 døde som følge av sykdommen.

Les også

Mor roper varsku om skabb-utbrudd på skole i Nordre Follo: – Noen tør ikke fortelle det hjemme, og da blir vi aldri kvitt smitten

137 nye tilfeller i Oslo

Fredag morgen ble det meldt om 137 nye smittetilfeller i Oslo siste døgn. Torsdag morgen var tallet 102.

Antall smittede er det høyeste Oslo har hatt. 27. mars var det 119 nye smittetilfeller, men det er nå lagt flere som blir testet enn i mars.

I løpet av de siste 14 dagene er det registrert i alt 944 smittetilfeller, viser tall fra Oslo kommune.

Det er bydel Stovner som nå er hardest rammet av smitten med 213,1 tilfeller per 100.000 innbyggere, fulgt av Søndre Nordstrand og Alna med henholdsvis 202,2 og 194,8.

Smittetallene er høyest i aldersgruppen 20-29 år, med 248 tilfeller de siste 14 dagene. Deretter følger aldersgruppen 30-39 med 198 tilfeller.

Det er noe flere menn enn kvinner blant de smittede.

Skjerping i Drammen

Tidligere denne uka kunngjorde både regjeringen og Oslo kommune nye, skjerpede koronatiltak. Torsdag gjorde Drammen det samme.

– Nå er det alvor, sa Drammen-ordfører Monica Myrvold Berg (Ap) på en pressekonferanse.

På ett døgn er det registrert 28 nye smittetilfeller i kommunen, det høyeste antallet siden utbruddet startet.

Fra fredag klokka 12 anbefales Drammens innbyggere å ikke ha sosial kontakt med flere enn ti personer i løpet av en uke, utenom husstandsmedlemmer og barnehage- og barneskolekohorter. Dermed følger Drammen etter Oslo.

Les også

Svømmehallen på Langhus tidligst klar i 2025: – Jeg synes dette bare er trist, sier svømmelæreren

Helsetopper fikk hyllest

Torsdag ble flere helsetopper – og hele det norske helsevesenet – hyllet av kronprins Haakon og dronning Sonja under en lunsj på Slottet.

– Vi er imponert over hvordan dere har kommunisert vanskelige budskap. Når dere har vært i tvil om krevende beslutninger, har dere samtidig latt oss få vite om det. Ved at dere har sagt tingene sånn som de er, har vi forstått hvor vanskelig arbeidet deres har vært, sa kronprinsen.

Blant dem som var til stede for å diskutere koronaviruset, var helseminister Bent Høie (H), helsedirektør Bjørn Guldvog og FHI-direktør Camilla Stoltenberg.

Lunsjen er ett av veldig få offisielle arrangementer som har vært på Slottet siden mars. For å holde smittefaren nede sto maten klar på bordet i stedet for at den ble servert av servitører.

Kommentarer til denne saken