Gå til sidens hovedinnhold

7 grunner til at Ski Sentrum blir knallbra!

Artikkelen er over 2 år gammel

Morten Ellingsen (Ap) nevner er syv grunner til at det kommer til å gå bra med Ski sentrum.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Debatten om Ski sentrum har hatt ekstra høyt engasjement de siste ukene. Jeg tilhører dem som har tro på at Ski sentrum har en fantastisk fremtid. Det er så mye som tyder på at dette kommer til å gå bra:

1. Bra folk

Folk står øverst på listen min. Folk er det viktigste som skal til for et godt sentrum. Og Ski har virkelig kreative, engasjerte og ivrige innbyggerne som ønsker det beste for byen og som ønsker å bruke de tilbudene som finnes i sentrum. Akkurat nå er det kanskje litt for få til å skape nok liv og næringsgrunnlag, men det er planer for flere tusen nye innbyggere i og nær Ski sentrum. Disse skal handle, leke, jogge, gå på cafe, slappe av og leve livene sine i sentrum.

2. Mange spennende planer

Nå for tiden bobler det nesten over med forskjellige planer og forslag rundt om i hele Ski. Den ene aktøren etter den andre jobber med planer for utvikling av sentrum med spennende arkitektur, varierte boliger og gode muligheter for næringslivet. Ikke minst ser vi at alle planene har morsomme uteområder. I fremtidens Ski blir det ikke langt mellom lekeplasser, benker, små torg og alle de andre gode idéene, som kommer til å berike bylivet.

3. Det nye torget gir byliv for alle

Kommunen har satt av midler til en ordentlig utvikling av Nedre Torg i Ski. En regionhovedstad som Ski trenger et skikkelig bra offentlig møteplass med rom for alle. Dette er et prosjekt som blir gjort sammen med innbyggerne og fagfolk. Det har kommet inn masse gode idéer til hva vi kan fylle torget med, så dette tror jeg blir bra. Personlig håper jeg vi får plass til en isflate der. Da kan jo folk låne skøyter i fantastiske Bua på biblioteket, som låner bort sports- og fritidsutstyr til barn og unge.

4 Follobanen

Follobanen er på vei, og med den kommer en flott ny stasjon og bussterminal. Follobanen kommer til å gjøre hverdagen utrolig mye lettere for de som pendler til Oslo. Og kanskje bidrar 11 minutters reisetid til at Ski også blir mer attraktiv for å få folk til å pendle hit fra Oslo?

5. Kultur- og fritidsmulighetene

Kulturlivet i Ski er aktivt og levende. Det nyoppussede Rådhusteateret har blitt skikkelig, skikkelig bra, og har tett program. Vi har en dyktig kunstklubb som har utstillinger på Rådhuset, som virkelig er verdt et besøk eller to. I den nye videregående skolen får vi nytt bibliotek, kulturskole og andre kommunale kulturtilbud i flotte moderne lokaler. Torget har jeg allerede skrytt av, så da kan vi heller ta turen opp til Vestråtparken og Waldemarhøy. Her ser vi også nedover mot Kapelldammen, som kan bli et flott sted for festivaler og konserter.

6 Maten

De siste årene har det poppet opp stadig flere fantastiske restauranter. Vi får stadig mer spennende menyer å velge mellom. Vi har de tradisjonsrike restaurantene med langvarig Ski-historie, som Don Pablos pizza, vi har nyetableringene som Nr. 4, vi har kanelbollene på Cafe Sjarm, eller sushien på Tataki. Selv må jeg innrømme at jeg er litt svak for kebabrullen til Balkan. Jeg burde nevnt mange flere eksempler der, for du trenger ikke gå sulten gjennom Ski, for å si det sånn.

7. Butikkene

Da jeg flyttet til Ski ble jeg imponert over mangfoldet av butikker her, både i og utenfor senteret. Jeg må innrømme at jeg trodde det skulle være mange færre. Men neida, her får man tak i det meste man trenger. Selv om storsenteret ofte får kritikk, tror jeg at storsenteret i sum har vært en berikelse for byen. Det er stort, men ikke for stort. Næringslivet har en reell sjanse til å etablere seg også utenfor senteret, og det ser vi mange bevis på. Det er ikke enkelt å drive butikk i dag, og denne næringen er i kraftig endring over hele verden. Derfor synes jeg det er veldig flott at folk i Ski i så stor grad prioriterer det lokale næringslivet. Det tror jeg vi kommer til å fortsette med. Det er vi som bor her som må sikre det lokale næringslivet, ingen andre.

Vi er ikke i mål med sentrum ennå, på langt nær. Ski sentrum kommer til å være i endring i mange år, med gravemaskiner og byggekraner. Det er ikke til å legge skjul på at slike perioder kan være tøffe for noen innbyggere, utbyggere og næringsliv. Men vi bør nok også erkjenne at Ski sentrum hadde stort behov for fornyelse på flere områder.

Jeg prøver ikke å si at alt er - eller kommer til å bli - rosenrødt i Ski.

Men jeg prøver å si at fremtiden kan være ordentlig lys for Ski sentrum. Det er i bunn og grunn bare opp til oss selv!

Jeg har troen på oss, jeg.

Kommentarer til denne saken