Gå til sidens hovedinnhold

Advarer: – Ikke like sikker is over alt

Øst 110-sentral går fredag ut med en advarsel til alle som ferdes på isen.

ØSTLANDET: Det har vært den rene isbonanzaen den siste tiden. På vann etter vann er det brøytet unna snø slik at små og store skøyteentusiaster har kunnet slå seg løs.

Mildvær

Men nå er temperaturene på vei oppover, og mildværet er her. Meteorologene varsler stort sett bare plussgrader i uken som kommer. Og regn. Fredag kveld går Øst 110-sentral ut og ber folk generelt om å være oppmerksomme på at det slett ikke er over alt det er trygt å bevege seg ute på isen.

– Folk må være generelt oppmerksomme. Nå begynner tøværet å komme, og folk må være varsomme, sier vaktleder Leif Høyland til ØB.

– Er dere ekstra bekymret når det er så mye folk ute på isen?

– Det er alltid bekymringsverdig når folk er på isen. Det er ikke alle som er like kjent i forhold til sikkerhet og sånne ting. Når mildværet kommer er det fort gjort å bli litt lurt.

Les også

Per og Max (2) fra Ski gikk gjennom isen: – Det er ikke sikkert isen er trygg selv om det har vært kaldt så lenge

Gikk gjennom med hunden

I forrige uke skrev ØB om Per Thomsen og hunden Max (2) som var ute på Midtsjøvann da isen sprakk og begge falt uti. Hunden gikk gjennom isen først.

– Plutselig braste han gjennom. Han veier bare 13,5 kilo, så isen var rimelig tynn. Han kom ikke opp igjen, men hang på kanten og bakset med labbene. Da hadde jeg ikke noe valg. Jeg ålte meg bortover på magen mot kanten. Men det gikk jo ikke. Isen ga etter og vi havnet uti begge to, sier Per Thomsen.

Han la ut en post på Facebook om hendelsen, fordi han har sett mange barn på skøyter i nærheten.

– De har vært over hele vannet. En syvåring på skøyter som havner ut i råka der, kan være verre.

Per fortalte til ØB at han ble overrasket selv:

– Jeg har vært der ute hver eneste dag de siste 14 dagene og gått rundt vannet. Det er en rundtur på tre-fire kilometer, og det har vært helt supert i det nydelige været. Men jeg har ikke vært så langt inn i den vika før, sier Per Thomsen.

Kommentarer til denne saken