Gå til sidens hovedinnhold

Advarer lokalbefolkningen mot aggressiv elg i Oppegård

Artikkelen er over 2 år gammel

Skal du gå tur i området rundt Grønliåsen i Oppegård i helgen? Da bør du se opp for skogens kogen.

GRØNNLIÅSEN: I det siste har Grønliåsen i Oppegård vært tilholdsstedet for en nærgående elg. Nå advarer Oppegård kommune lokalbefolkningen.

Hold deg på god avstand – minimum 50 meter, er den klare oppfordringen fra kommunen. Det kan være fristende å filme eller ta bilder, men det bidrar til at elgene blir vant til folk og ikke flytter seg tilbake til skogen, heter det i advarselen fra kommunen.

Elger som blir for tamme, utgjør en stor risiko. I slike tilfeller må kommunen kanskje avlive elgene, slik som ble tilfelle i i fjor vinter, da flere elger endte opp med å oppholde seg permanent i et nabolag på Greverud.

Viltvakta skal følge spesielt godt med i Grønliåsen denne helgen, og kommunen oppfordrer deg til å legge skogsturen et annet sted.

Ikke legg ut mat eller saltsteiner

Det er forbudt å legge ut mat og saltsteiner til elg og annet vilt. Viltvakta har funnet en saltstein som noen har lagt ut. Den er nå fjernet.

Viltvakta har sett flere farlige situasjoner

Blant annet så de en mann med handleposer bli jaget inn i skogen. En mann på sykkel måtte beskytte sine syklende barn mot elgen, som sto truende nær med snuten mot mannens hjelm. Den ga seg heldigvis uten spark.

Tilbake til skogen

Hvis elgen ikke finner veien tilbake til skogen på egen hånd, vurderer kommunen om det er nødvendig med tiltak. Det kan bety at de må avlive den.

Kommunen forteller videre at de følger med på situasjonen og ber om at folk er forsiktige.

Ring Viltvakta i Oppegård kommune på telefon 66 81 89 00 hvis det oppstår akutte situasjoner.

Kommentarer til denne saken