FOLLO: Fredag 6. mai kommer det en klar advarsel til både russen og deres foreldre i Follo.Dette gjelder det som beskrives som en farlig lek.

Virksomhetsleder Marita Kolstrøm ved Follo medisinske senter beskriver den omtalte leken i en pressemelding: Det gjelder en lek russen bedriver som heter «mosh pit».

– Follo legevakt har allerede tatt imot russ med skader fra leken«mosh pit». Dette er et fenomen opprinnelig fra heavy metal-konserter hvor alle trekker ut til kantene og løper vilt sammen. Dette foregår nå ikke bare ute, men under rulling og i høy fart, forteller hun.

– Dette er en svært farlig lek som kan føre til brudd og mindre skader, men også alvorlige og dødelige skader. Det er spesielt farlig for den som mister balansen og havner underst. Høy musikk og påvirket tilstand gjør det også vanskelig å si ifra. Siden fenomenet ble kjent er det rapportert nidødsfall på verdens basis. Denne leken frarådes på det sterkeste og alle foreldre bes om å ta en prat med ungdommen.

Både bussjåfør og deltakere kan stilles ansvarlige hvis det skulle skje noe alvorlig i en slik situasjon.

Mer om russen 2022

Her er noen av sakene vi har publisert så langt i denne russetiden. Vi ønsker alle lokalruss en hyggelig og sikker russefeiring videre.

Se russevideoen våre

ØB var på plass da det var klart for Russens dag på Tusenfryd. Tusenvis koste seg, og det var god stemning. Les mer om russetreffet på øb.no. Her har du en liten smakebit fra festen.

Onsdag kveld var det ventet nærmere 5.000 russ på Tusenfryd. Og det var lite å si på stemningen.

Russetiden er i gang, og endelig kan de unge atter en gang gønne på, feire (snart) avsluttet skolegang og samles igjen. Pandemien har hindret russetiden i to år nå, men i år kan det feires akkurat som før. Lokalrussen benyttet anledningen til å vise frem doningene sine foran Østre Greverud Idrettshall tirsdag kveld, og ØB var tilstede. Les mer om årets russefeiring på øb.no

Russetiden er i gang, og tirsdag kveld viste lokalrussen frem bussene sine på Oppegård. Der var det mange nysgjerrige, deriblant ØBs fotograf, som var så heldig at han fikk bli med inn i den ene russebussen for å se der livet skal skje de neste ukene. Les mer om russetiden på øb.no

Amilia Lind og Theodor Thorstad er russ, og tirsdag kveld den 19. april skal de endelig vise frem russebussene sine. I denne videoen forteller de mer om hvilke forventninger de har foran det de har ventet på i årevis. Les også mer om saken på øb.no