Advarer mot råk i isen i Bunnefjorden

ÅPEN RÅK: Båttrafikken i forbindelse med etableringen av nytt avløpsanlegg på Sjødalstrand gjør at det er råk i isen ut mot åpent vann. Vær obs!

ÅPEN RÅK: Båttrafikken i forbindelse med etableringen av nytt avløpsanlegg på Sjødalstrand gjør at det er råk i isen ut mot åpent vann. Vær obs! Foto:

Nordre Follo renseanlegg er i full gang med å etablere et nytt avløpsanlegg ved Sjødalstrand på Svartskog. I forbindelse med legging av ledning ut til Bunnefjorden er det en viss trafikk av båter ut og inn fra åpent hav. Båtene lager en råk i isen som ivrige skøytegåere må være oppmerksom på.

DEL

BUNNEFJORDEN: – Vi bygger nytt utslippsanlegg ved Sjødalsstrand. I den forbindelse går det relativt mange båter ut og inn, og det gjør at det blir en råk i midten, påpeker Bjørn Hånde, daglig leder av Follo renseanlegg.

Båtene går ut og inn fra Sjødalsstrand mot åpent vann, før de følger midtleia mot Oslo. Med kuldegradene som er nå, kan råken fort fryse igjen hvis det er lenge mellom båtene. Men det betyr at det er veldig tynn is der båtene går. Det kan også være helt åpen råk.

– Hvis noen beveger seg ut på isen etter at det blir mørkt, ser de ikke råken før det er for sent, advarer Hånde.

Kystverket er varslet om arbeidet som pågår, men det er ikke krav om at det skal settes opp fareskilt eller på annet måte merkes at det er råk i isen. Derfor ønsker Nordre Follo renseanlegg å gå ut med denne advarselen gjennom lokalavisen.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken