FOLLO: Etter tirsdagens mildvær, slaps og regn har det igjen frosset på natt til onsdag.

- Utover kvelden så blir det nok et lite fall; kanskje litt under nullstreken gjennom natten og første del av morgendagen. Det kan bli litt hålke onsdag morgen, når isen fryser til, sa statsmeteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt til Østlandets blad tirsdag.

Onsdag morgen bekrefter operasjonsleder Håkon Hatlem i Øst politidistrikt at det er svært glatt på veiene i hele regionen. En bil har kjørt av veien i Knapstad, og han er spent på hvordan det blir når morgentrafikken starter for alvor.

- Folk må ferdes med aktsomhet, oppfordrer han.

LES OGSÅ: Kjørte utfor i speilblank rundkjøring - politiet advarer

Onsdag og torsdag kommer det ganske milde luftmasser inn fra vest.

– Det kommer en ganske kraftig lavtrykksaktivitet fra Atlanterhavet. Den går lenger nord, men har med seg mye mildluft som gir høyere temperaturer. Det vil nok bli godt over fem grader, og kanskje vi får litt føneffekt, og kommer opp i åtte-ti grader i kortere perioder, sier han.

Fryser på - igjen

Til helgen vil det fryse på igjen.

– Det blir uvær i store deler av landet ellers, men her øst for fjellene kommer vi ganske billig utav det, med høye temperaturer, før det blir litt kjøligere værtype igjen til helgen. Da dreier vinden over på nordvestlig retning og temperaturene nærmer seg null igjen. Det blir ikke ordentlig kaldt, men et betydelig fall i temperaturen fra torsdag til fredag. Trolig blir det også litt å se til sola gjennom helgen; ikke sol fra skyfri himmel, men mulighet for sol og lite eller ingen nedbør, venter vi. Det blir en ganske tørr uke.

Haga tror fredag blir den mest solrike dagen.

– Men vinden kan bli sur, sier han.

LES OGSÅ: Kjørte utfor i speilblank rundkjøring - politiet advarer

Broddeføre

Væromslaget og temperaturer over og under frysepunktet kan gi noen utfordringer:

– Man må være obs på hålke, særlig onsdag. Og så fryser det på igjen til helgen, sier han og legger til at det kan bli broddeføre og utfordringer med ishålke også da.