Røde Kors har infomøter for nye besøkshunder

NÆRKONTAKT: Behovet for flere besøkshunder er stort, for det er et veldig populært og etterspurt tiltak. FOTO: STIG PERSSON

NÆRKONTAKT: Behovet for flere besøkshunder er stort, for det er et veldig populært og etterspurt tiltak. FOTO: STIG PERSSON

Artikkelen er over 3 år gammel

Er du glad i mennesker og har en godlynt hund? Da håper Røde Kors at dere har lyst til å bli besøksvenner sammen.

DEL

SKI/LILLESTRØM: – Vi søker nå etter flere frivillige som ønsker å starte med besøkshund. Ta med hunden din og besøk beboere på sykehjem, eller besøksvert som bor hjemme. Gleden er stor for både deg og din hund og for dem dere besøker, sier seniorrådgiver Naomi Masuda i Akershus Røde Kors.

Torsdag 11. januar klokken 18.00 er det informasjonsmøte og forhåndsvurdering av hunder på Mork i Kirkeveien 45 i Ski. Eventuelt kan du ta turen til Røde Kors-huset i Skedsmogata 3C på Lillestrøm onsdag 17. januar, samme tidspunkt.

– Ta med hunden sin som er aktuell for besøk. Ekvipasjer, både frivillige og hundene deres, forhåndsvurderes på informasjonsmøtet, forteller Masuda.

 Hundene sjekkes en og en.

Røde Kors tilbyr kurs over to helger senere i vår. Etter endt godkjenning går man på besøk på sykehjem eller på hjemmebesøk minst to ganger i måneden i ett år.

Egenerklæring

Påmelding og spørsmål kan rettes til naomi.masuda@redcross.no eller mobil 928 34 499. Et eget skjema, påmelding og egenerklæring til kurset Besøksvenn med hund, må fylles ut på forhånd.

I tillegg til hundekurset må en besøksvenn med hund gjennomføre fire obligatoriske Røde Kors-kurs: Introduksjonskurs, temakurs besøkstjenesten, psykososial førstehjelp og førstehjelpskurs.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken