Gå til sidens hovedinnhold

Oppegårdakevitten er årets storselger – snart er lageret tomt

Artikkelen er over 3 år gammel

Lageret av Oppegård-akevitten er i ferd med å krympe de siste dagene før jul. De som ønsker å sikre seg juleakevitten må raske på, nå er det ikke mange flasker igjen på polet.

KOLBOTN: – De siste dagene har folk i Oppegård båret flasker jevnt og trutt ut fra polet. I ukene før jul er det solgt nærmere 3000 flasker, ifølge Leif Wien Jensen i akevittkomiteen i Landstormen, som står bak Oppegårdakevitten.

– Den nye trippelflasken på 1,5 liter ble utsolgt på få uker ,og den nye juleakevitten er årets storselger. Vi har fått rapporter fra lokale julebord om at den er blitt en favoritt til julematen.

– Det Norske Brenneri opplyser at juleakevitten ikke blir produsert på nytt, så de som vil sikre seg en flaske må være raskt ute, sier Leif Wien Jensen.

Passer norsk julemat

– Hva er det med juleakevitten som får folk til å «gå mann av huse»?

– Den er laget for å passe til norsk julemat som ribbe, rakfisk, pinnekjøtt og lutefisk. Den er mer krydret og har en varmere stil enn Oppegård Jubileumsaquavit, som er mer elegant. Det passer særlig godt som en snaps eller som følge til spekemat, sild og sjømat. Begge drikkene er laget med lokale innslag av urter og hylleblomst fra Oppegård.

Til gode formål

– Hvilket formål får glede av overskuddet fra årets akevittsalg?

– Salget har gitt rundt 40.000 kroner i inntekt til den lokale foreningen Landstormen, men hele inntekten blir øremerket til gode formål i Oppegård.

I år er det blitt gitt støtte til både unge som lever under fattigdomsgrensen i kommunen, og til eldre ved sykehjemmene, sier Leif Wien Jensen.

Kommentarer til denne saken