Gå til sidens hovedinnhold

Disse barna gikk til topps i Aksjon Burot

Artikkelen er over 3 år gammel

Fjorårets 5A ved Vevelstadåsen skole var aller flinkest i forsommerens Aksjon Burot i Ski.

LANGHUS: – Vi er fornøyde med deltakelsen, i og med at det var første gang vi arrangerte kampanjen. Så håper vi at enda flere har lyst til å bli med neste år, sier Rannveig Renolen, avdelingsleder for folkehelse og friskliv i Ski kommune.

Hun overrakte førstepremien på 4.000 kroner til det som nå er 6A mandag formiddag.

Det er lurt å plukke burota i mai/juni, siden den blomstrer og skaper trøbbel for allergikerne nå i august/september.

Vinnerelevene lurer på om de skal bruke premien på tur til Inspiria, Teknisk Museum, Reptilparken eller overnatting med god mat.

Andrepremien på 2.000 kroner går til Finstadbekken barnehage, mens 2. trinn på Vevelstadåsen, 6A og 6B ved Kråkstad skole og Rosenlund barnehage får 1.000 kroner hver.

Rammer allergikerne

– Burot er en plante som vokser over alt i lavlandet i Sør- og Midt-Norge, kan være svært plagsom for allergikere når den blomstrer i juli og august. Fordelen med buroten er at pollenet bare spres 100-200 meter med vinden, slik at det nytter å luke! Kommunestyret i Ski vedtok i mai å iverksette tiltak for bekjempelse av Burot, og det har vært avdeling Folkehelse og Friskliv som har koordinert kampanjen. Aksjon Burot blir allerede gjennomført årlig i Telemark, Vestfold og Buskerud, og formålet med aksjonen er å luke bort buroten før sommeren slik at den ikke skaper problemer i juli og august for allergikere.

Alle skoler, SFO og barnehager fikk tidlig i juni tilsendt informasjonsskriv om kampanjen og veiledning til hvordan Burota skulle lukes. Mange har vært ivrige, og avdeling Folkehelse og Friskliv har fått flere morsomme tilbakemeldinger.

Dette er første året Aksjon Burot blir gjennomført i Ski kommune, og den har blitt tatt positivt i mot, sier Rannveig Renolen, avdelingsleder for Folkehelse og Friskliv i Ski kommune.

Aksjonen er tenkt å holdes fast i juni hvert år, og Ski kommune håper den etter hvert blir så godt forankret at alle klasser, SFO og barnehageavdelinger har den som en fast aktivitet.

Renolen mener Aksjon Burot er et godt eksempel på et tiltak med effekt i nærområdet som kan bidra til en bedre sensommer for allergikerne.

Kommentarer til denne saken