Oppegård videregående holder nytt verdiseminar

TAR ANSVAR: Torgrim Bilstad er tidligere leder av Idrettsrådet i Oppegård. I dag hjelper han Kolbotn IL med de mange gjøremålene. FOTO: Ole kr. trana

TAR ANSVAR: Torgrim Bilstad er tidligere leder av Idrettsrådet i Oppegård. I dag hjelper han Kolbotn IL med de mange gjøremålene. FOTO: Ole kr. trana

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Idrett bare for de få – hva med oss andre, er spørsmålet elevene ønsker å få svar på under torsdagens arrangement.

DEL

OPPEGÅRD: – Jeg har store forventninger til dette arrangementet, sier Torgrim Bilstad som organiserer det hele for Idrettsrådet i Oppegård.

– Vi vet at mange ungdommer sitter for mye stille, blir fetere og fetere og utvikler lettere diabetes 2, sier Bilstad.

Han lurer på hvorfor faller ungdommen utenfor? Man må ikke nødvendigvis drive organisert i et idrettslag. Hvorfor trimme, trene og holde seg i form er spørsmål som skal besvares.

– Mental helse, fysisk helse, gevinster kortsiktig og langsiktig er en investering i fremtiden, fellesskap, sosiale nettverk, teamfølelser som hindrer mobbing og utfrysing. God form gir større glede og selvtillit. Det å orke mer uten å bli sliten er positiv for oss alle. Trening gir ikke bare fysisk, men også psykisk overskudd. Det du gjør nå kan du ha glede av resten av livet, understreker Bilstad.

Disse kommer:

Jan Åge Fjørtoft kjent som profilert fotballspiller og nå programleder i tv.
Noen stikkord er – avgjørende valg, holdninger, selvdisiplin, takle motgang/medgang, karrieren, veien fra Gursken og frem til de store arenaene.

Han har mange gode råd til de mange unge i salen. – Hva har troen betydd, tv-jobbene, egenskaper som behøves uansett karrierevalg eller treningsnivå, feil han har lært av og masse, masse annet.

Anders Myrvoll. Ishockeyspiller

Vi har hatt en gjennomgang av foredraget til Anders – og her får vi et innblikk i en toppidrettsutøvers liv på to ulike nivåer.
Fremgangen, jetsett livet, pengene, berømmelsen med mer. Så lugger det litt – og så kommer motgangen, fristelsene, dopet, mørket, veien tilbake.

Han kan gi mange illustrerende bilder på kontrastene, og vil sikkert gi alle i salen et naturlig bilde av kampen for å komme tilbake i normalt gjenge.

Lars Kolsrud er overlege ved Toppidrettssenteret på Sognsvann avslutter før lunsj – og dermed blir den åndelige biten avsluttet. Faglig svært dyktig med bred erfaring fra idretten – om hva som kreves, ulemper/fordeler, gevinsten ved trening uansett nivå, kosthold, doser, og mye, mye mer.

Han har et utall av morsomme historier – er en god rådgiver. Lars kommer som landslagslege direkte fra skiskytter-VM i Rupholding – scenen er hans.

Avslutter med hete rytmer

– Vi tar sikte på å avslutte i Sofiemyr Kirke ca. 11.30-11.45, sier Bilstad.

Deretter går turen til Sofiemyrhallen – til lunsj og forberedelser til ca. halvannen time mosjon og fullt trøkk med bl.a. Trine Hattestad og hennes venner fra Brasil – her er stikkordet eksotisk dans og trivelige aktiviteter for å holde seg i form.

Artikkeltags