LANGHUS: Follo HK skal arrangere EM-kvalifiseringen for det norske U-landslaget (LM94) i Follotrykk Arena i slutten av mars.

Norges Håndballforbund ga uttrykk for at de var svært godt fornøyd med arrangementet da Norge møtte Makedonia i A-landskamp i Follotrykk Arena før jul. Nå er Follo HK tildelt et nytt stort arrangement.

Seks kamper skal avvikles i tidsrommet 30. mars-1. april. Norge, Spania, Montenegro og Israel møter hverandre i gruppespill. De to beste går til EM-sluttspillet.

– Det er hyggelig at forbundet har valgt Follo HK og Follotrykk Arena til denne kvalifiseringen, sier daglig leder i Follo HK Cathrine Schierning.

Håper på stor interesse

Follotrykk Arena var fullsatt da Norge møtte Makedonia i EM-oppkjøringen. Et like stort oppmøte tør ikke Schierning å håpe på denne gangen. De fire Follo HK-guttene Håvard Åsheim, Petter Hovden, Sander Thorbjørnsen og Henrik Bielenberg er aktuelle for den norske troppen. Det kan bidra til økt oppslutning.

– Litt av grunnen til at vi har fått arrangementet, i tillegg til det å arrangere, er publikumsoppmøtet sist. Hvis vi greier det samme antall publikum som mot Makedonia over hele helgen vil det være bra. At fire Follo-gutter er med i troppen håper vi jo vil vekke interessen ytterligere, sier Schierning.

Les flere sportssaker her!

– Fantastisk

Follo HK-trener Jan-Ivar Lorentzen er også godt fornøyd med å få EM-kvalifisering i Follo HKs nye storstue.

– Det er fantastisk at kvalifiseringen skal gå her. Tenk at spillere som er oppvokst her, og som spilte på gutter-10-laget til Langhus i Langhushallen skal få spille EM-kvalifisering her, sier Lorentzen.

I desember var storskjermen på plass i Follotrykk Arena

Trenger frivillige

For å få gjennomført de seks kampene denne siste helgen før påske, er klubben avhengig av frivillig hjelp.

– Ser vi hele helgen under ett trenger vi nok rundt 150–160 frivillige. Vi er jo helt avhengige av de frivillige i Norge, og mange bidro på en flott måte under landskampen sist. De ga også uttrykk for at dette var noe de syntes var gøy å være med på, avslutter Schierning.

Det er Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno og Sandefjord-trener Einar Veierød som trener det norske U-landslaget.

Lyst på en skitur? Her finner du de beste løypene!