Ski-juniorer skjøt seg til seier

 Disse vant Follocupen: Anders Bråte (f.v.), Kari Mørck, Inga Mørck, Stine Englund og Siri Simensen – alle fra Ski skytterlag. 
Foto: Kristine Mørck

Disse vant Follocupen: Anders Bråte (f.v.), Kari Mørck, Inga Mørck, Stine Englund og Siri Simensen – alle fra Ski skytterlag. Foto: Kristine Mørck

Artikkelen er over 8 år gammel

Årets Follocup i feltskyting for rekrutt/juniorklassene ble avsluttet med finaler sist søndag, og i A-cupen ble det en klar seier til Ski skytterlag.

DEL

SKI: Denne cupen ble kjørt i gang i januar med ti deltagerlag, med opptil fem skyttere i alderen 11–17 på hvert lag. Cupen er åpen for alle lagene i Follo skyttersamlag. Etter første runde fortsatte vinnerlagene i A-cup, mens nr. 2-lagene gikk til B-cup.

Av forskjellige årsaker ble det to trippelkamper i årets finale. I A-cupen møttes Frogn og Drøbak, Moss og Våler 1 og Ski 1, mens konkurrentene i B-cupen var Ski 2, Skiptvet og Trøgstad.

A-cup

I A-cupen gikk Ski 1 hardt ut ganske tidlig, og laget kunne varte opp med tre skyttere på 29 treff (av 30 mulige): Siri Simensen (J) skjøt til 29/20, Kari Mørck (ER) til 29/19 og Inga Mørck (J) til 29/15. Det ga til sammen 87/54. Dette viste seg ganske snart å holde i forhold til Frogn og Drøbak-laget, der flere hadde en litt dårlig dag på standplass. De tre beste F&D-skytterne – Karl Emil Ramstad (29/21), Even Berntsen (27/21) og Olav Svalastog (26/16) – endte på totalt 82/58.

Resultatene fra Moss og Våler 1 lot imidlertid vente på seg, da de skjøt i det siste laget. Da M&V-resultatene omsider kom, ga det første blikket et lite sjokk, for Daniel Strand hadde skutt til hele 30/28. Det ble finalenes beste resultat, og Daniel ble en verdig vinner av bestemannspremien. De andre på laget hadde imidlertid ikke skutt like godt, så Moss og Våler 1 endte på 84/64 og 2.-plass.

Og Ski vant, for øvrig for andre år på rad, men det var enighet om at denne seieren var bedre. «Sist vant vi bare fordi de andre skjøt dårlig», lød en kommentar. «Nå vant vi fordi vi skjøt godt!»

B-cup

Ski 2 gikk feltrunden sammen med Ski 1, og det ble tidlig klart at Ski 2 ikke kom til å vinne B-cupen. Et ungt, litt redusert lag med mange .22-skyttere i sjenerende vind klarte ikke å frembringe de store resultatene. Unntaket var Benjamin Nilsen (13), som vinden tilsynelatende ikke bet på, og som endte på høyst akseptable 26/5.

B-cupen ble vunnet av Skiptvets lag, med 77/30, foran Trøgstad med 74/36, og med Ski 2 på 3.-plass med 70/18.

Artikkeltags