Gå til sidens hovedinnhold

Stor fotballglede i parken

Artikkelen er over 9 år gammel

SKI: Bendit Fotballcup ble arrangert i idrettsparken i Ski i helgen. Over 2000 spillere fordelt på nærmere 220 lag inntok både kunstgress- og gressbanen for å spille kamper.

Vårsolen skinte om kapp med glade fotballbarn. Det var ikke mange sure miner å se i Ski idrettspark i helgen.

Stor deltagelse

Lag fra Oslo og Østfold hadde tatt turen, i tillegg til så godt som alle fotballklubbene i Follo-området.
Med Bama som hovedsponsor hadde cupen naturligvis rettet mot frukt, grønnsaker og sunnhet. Fruktbodene var plassert rundt hvert eneste hjørne.

Se bilder fra cupen her!

Innøvd variant

På en av de mange banene på kunstgresset spilte Kolbotn Monkeys kamp mot et av Skis G8-lag. Lukas Tonne (8) var i fyr og flamme ute på banen, og var like entusiastisk da han fikk vite om sin første opptreden i avisen.
– Hvordan er det å være med på Bendit Fotballcup?
– Det er kult å være her, og gøy å spille kamper. I tillegg har jeg scoret et mål allerede, smiler 7-åringen.
Apene fra Kolbotn avsluttet sin kamp med et innøvd frisparktrekk man sjelden ser på denne alderen. Uheldigvis gikk ikke ballen i mål, men det er nok ikke siste gangen det benyttes.
– Vi har øvd på det i ballbingen, sier Lukas.

Les flere sportssaker her!

Ønsker sunn profil

Ragnhild Carlsen, daglig leder i Ski IL Fotball, er klar på at sponsornavnet legger føringer på hva slags profil de ønsker turneringen skal ha.
– Vil vil profilere frukt og grønt, og dermed sunne vaner, forteller hun.
Cupen i Ski er en av 53 cuper landet rundt med samme navn. Den er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og den aktuelle arrangøren. Cupene spilles enten før eller etter seriespillet.

Fokus på dommere

Dette er en av tre store cuper Ski IL Fotball arrangerer i løpet av året, og Carlsen ser på arrangementene som viktige rekrutteringssteder for klubbdommere.
– Siden vi har såpass mange klubbdommere, blir det relativt få kamper på hver i det vanlige seriespillet. Da er slike cuper fine å ha, sier hun.