NORDRE FOLLO: NRK Supers BlimE-dans er blitt allemannseie, og i dag er det BlimE!-dagen. I den anledning har også Utekontakten i Nordre Follo publisert en helt spesiell video, hvor de har fått med seg en rekke av de som jobber forebyggende mot barn og unge i kommunen på dansen. Her finner du politifolk, brannfolk, lærere – og ikke minst kommunedirektør og ordfører.

Ikke første gang

– Det var en student som var hos oss for noen år siden, som kom med ideen først, forteller Cato Symrebu i Utekontakten i Nordre Follo kommune.

Studenten og en kollega hos utekontakten lagde den første BlimE-videoen deres, og i fjor fortsatte Tone Laustad sammen med en annen kollega. I år er det Laustad som har tatt hoveddelen av jobben, mens både Symrebu og Utekontakten for øvrig har bidratt.

– Vi synes jo det er fint å få samlet flest mulig av de som jobber forebyggende. Man må by litt på seg selv, sier Symrebu.

Mange «ja»

Utekontakten har sendt ut mail til de aktørene som de håpet at ville stille opp. Ifølge Symbrebu er det er litt forskjellig fra sted til sted hvem det er som har tatt tak i det. Noen steder er det virksomhetslederen, andre steder teamledere som har trommet sammen en gruppe dansevillige.

– Nå er det sånn at vi er folk som jobber med mennesker, vi er ikke dansere. Man ser at noen har danset mye før, mens andre ikke, sier Symrebu, som innrømmer at han befinner seg i den siste kategorien.

Han forteller at de har fått ja fra veldig mange av de som er blitt spurt, og for de som ikke har levert, har det stort sett stått på tid og prioriteringer – ikke lysten. Han setter pris på at folk stiller opp og blir med selv om de kanskje ikke føler seg helt komfortable i settingen.

– Kjempekult

Blant de som stiller opp er altså ordfører Hanne Opdan og kommunedirektør Øyvind Henriksen.

– Det er kjempekult at de stiller opp og gjør en greie de to sammen. Det er første gang. Vi har hatt med noen ledere tidligere, men ikke de to. Det er veldig gøy at de viser engasjement for det forebyggende arbeid for barn og unge, sier han.

Stolt

Henriksen legger ikke skjul på at dette er å flytte seg langt ut av komfortsonen.

– Samtidig var det ingen tvil om at jeg skulle stille da jeg ble spurt.

– Har du danset offentlig på denne måten før?

– Jeg har ikke danset offentlig på noen som helst måte før, hvilket mine «moves» tydelig viser hvorfor, skriver han i en epost-til ØB. Etterfulgt av en smile-emoji.

– Jeg synes det er flott at de ansatte stiller opp på dette. Det bygger felleskap og viser hvor mye bra energi vi har blant de ansatte. Jeg blir ikke mindre stolt av å få lov til å lede en slik organisasjon etter dette.

Øvde sammen

Hanne Opdan forteller at hun med glede sa ja til å være med på BlimE-dansen.

– Det er første gang jeg er med i video med «BlimE» dansen. Kommunedirektøren og jeg øvde litt sammen og hadde det kjempegøy.

– Som samfunn trenger vi aktivitet som er med på å skape samhold og knytte vennskap. Jeg er sikker på at «BlimE» dansen har bidratt til bedre samhold og gitt fellesminner og glede hos de som har deltatt som for eksempel barnehagene, på skolene, hos ansatte i bedrifter og kommunen, i politiet og brannvesen.

Hun mener at BlimE-dansen ikke er så vanskelig.

– Jeg oppfordrer alle til å ta en dans i dag, gjerne BlimE-dansen.

– Kleint og kult

Rent praktisk har forteller Symrebu at de har sendt ut instrukser om hvilken del av dansen de ulike gruppene skal danse, og hvordan det skal filmes. Mange har filmet selv, mens utekontakten har filmet noe. Laustad har sydd det hele sammen.

– Hvordan er mottakelsen?

– Den er veldig god. I fjor mener jeg vi landet på 12-14.000 visninger, så det er veldig bra. Vi ser at den deles og at folk prater om den. Ungdommen synes det er både kleint og kult, sier han.

Årets BlimE-låt heter Den Ene, og synges av Selma Ibrahim. Hvis du vil lære deg dansen selv, finner du instruksjoner her hos NRK Super.