Gå til sidens hovedinnhold

Alle over 65 år som ønsker korona-vaksinasjon skal nå melde fra selv - slik gjør du det

I forrige uke kom de første koronavaksinene til Nordre Follo kommune. Nå ønsker konstituert kommuneoverlege Monica Viksaas Biermann at alle som er 65 år og som ønsker å bli vaksinert melder seg på Helseboka.

NORDRE FOLLO: I halvannen uke har beboere på sykehjem og prioritert helsearbeidere blitt vaksinert i kommunen.

I de kommende ukene venter konstituert kommuneoverlege Monica Viksaas Biermann flere vaksinedoser til kommunen, og for at alle som har krav på vaksinen tidlig skal få den, oppfordrer hun nå alle innbyggere i kommunen over 65 år om å melde sin interesse.

Dette gjøres via Helseboka. Her logger du inn med BankID. Pårørende kan logge inn med egen ID og registrere foreldre eller andre som ikke klarer å registrere seg selv.

– Det er gratis å melde seg, og man trenger ikke abonnere. Når vi har vaksinert alle beboere på sykehjemmene og prioriterte helsearbeidere, vil vi først trekke ut innbyggere over 85 år til vaksinering. Når disse er vaksinert, vil de mellom 75 og 84 år bli kontaktet, forklarer Viksaas Biermann.

Les også

Koronasmitte ved Ski videregående skole

De som blir innkalt til vaksinering vil få beskjed på sms på det telefonnummeret som er registrert. Da kan du booke tid og sted for vaksinasjon, enten via lenke i sms – eller via vaksinetelefonen. Det vil for gruppen 85 + bli vaksinert på helsestasjonen på Langhuset og på Kolbotn.

– Du vil få tilbud om oppfølgingsvaksinen i meldingen, slik at du ikke skal gå glipp av den, opplyser Viksaas Biermann.

Har du ikke mulighet til å registrere seg digitalt, kan du ringe vaksinetelefonen til kommunen på 94 01 23 10 som er åpen fra 09.00 til 14.00 mandag til fredag.

Kommentarer til denne saken