Alle skal få fullført utdanningen sin, enten det er yrkesfag eller studiespesialiserende

Av
DEL

MeningerTenk deg at du er midt i utdanningen din og gleder deg til å komme ut i arbeidslivet. Plutselig får du beskjed om at utdanningen din settes på pause, ikke på grunn av noe du har gjort feil, men fordi samfunnet rett og slett ikke har plass til deg. Hva gjør du da?

Selv om ovennevnte situasjon høres urettferdig ut, skjer den hver dag i det ganske land med yrkesfagelever som ikke får læreplass. Vi hadde aldri akseptert det dersom hardtarbeidende, dyktig ungdom på studiespesialisering ikke fikk fullført utdanningen sin. Så hvorfor aksepterer vi når det skjer med yrkesfagelever?

Ski kommune er blant fylkets beste når det kommer til læreplasser. Oppegård kommune, etter flere tiår med høyrestyre, befinner seg i motsatt ende av skalaen, med kun 0,69 lærlinger per 1000 innbygger. Elevene fortjener bedre. Til sammenligning har Ski kommune 1.3 lærlinger per 1000 innbygger, men vi gir oss ikke der. Derfor går Nordre Follo Arbeiderparti til valg på enda mer ambisiøs yrkesfagpolitikk

.

'

Vi skal ha minst 2 lærlinger per 1000 innbygger, slik også KS ønsker. For å nå dette målet skal vi ikke bare ansette flere lærlinger i kommunale virksomheter, men ikke minst stille krav i anbudsprosesser. Skal man vinne anbud i den nye kommunen vår, skal det fra Arbeiderpartiets side være et krav at de også har lærlinger. Kommune, ideelle og private må sammen jobbe for å gi alle yrkesfagelever en god utdanning i Nordre Follo.

Det skylder vi de som står opp hver dag og gjør sitt beste, enten de skal jobbe i helsesektoren, som kokk eller som tømrer. Vi kan ikke bare snakke om at vi trenger unge mennesker til å bygge landet, vi må faktisk gi dem muligheten til å gjøre det. Arbeiderpartiet har i Ski bevist at vi klarer om vi vil - nå skal vi ta steget videre til hele Nordre Follo.

Silje Brekke Bakken og Håkon Heløe, 5. og 6. kandidat for Nordre Follo Arbeiderparti

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags