SKI: Tidligere i høst ble vi kjent med familien Hille-Pedersen fra Ski i TV2-serien Alle tiders måltid. Der ble familien presentert for matkulturen fra 1920-årene og frem til 1980.

To tirsdager før jul får vi et gjensyn med familien. Denne gangen skal familien bli presentert for juletradisjonene fra 1920 til i dag.

– Det er mye av det samme i dag som tidligere. Vi har beholdt mye av den samme maten, sier Camilla Hille.

Hun kan fortelle at familien ble introdusert for flere ulike julemattradisjoner.

– Ungene syntes det var litt rart med lutefisk. Ellers ble ribba laget på en litt utradisjonell måte, røper Hille.

Februar-jul

Da innspillingen av Alle tiders måltid var over rett før jul i fjor, var TV2 så fornøyd med familien Hille-Pedersen at de ville lage en oppfølger.

– TV2 mente familien egnet seg godt på tv, sier Hille og ler godt.

Dermed ble det jul for familien allerede i februar.

 

– Det var litt rart å kjøre hest og slede og feire jul i februar, men det var hyggelig også. Det var så vidt vi rakk julen i fjor på grunn av innspillingen. Tror jeg kjøpte alle julegavene lillejulaften. I tillegg til at vi drev på med innspillingene i fjor høst, ble jeg varaordfører og jobbet med budsjettet for første gang. I tillegg jobbet jeg med budsettet for Venstre på Stortinget. Så det var rimelig stressende. Derfor var det ganske greit å ta julen igjen i februar, sier Camilla og smiler.

Store endringer

Også i denne runden starter familien opp i 1920-årene.

– Barna synte snok det var litt rart å måtte dele på en pakke. Det at det ikke er så lenge siden det var få pakker under treet, var nok også overraskende på den yngre garde. At vi også måtte lage vårt eget juletre, var nok også litt spesielt for dem. Noe annet barna syntes var rart, var å gå julebukk. Det er det slutt på nå, sier Hille.

 

Det kommer også frem i serien at det er mannen Christian Pedersen som er juleelsker i familien.

De som fulgte med i Alle tiders mat, fikk nok med seg at Camilla Hille ikke er den som trives best på kjøkkenet.

– Har fått noen meldinger om at jeg kan sette fyr på kjøkkenet, sier hun og ler.

Kjøkkenet holder hun seg helt unna på julaften.

– Det er svigerfar som står for julematen. For meg er det veldig viktig å gå i kirken på den tiden. Svigermor og jeg går i kirken, mens mennene står for maten. Å avslutte med Deilig er jorden før vi går hjem, det trenger jeg i julen, sier Hille.

Alle tiders jul blir sendt tirsdag 13. og 20. desember. Første program tar for seg 1920-tallet til 1950-tallet, mens andre program dekker 1960-tallet til 1980-tallet.