Nordbotten på VM-laget med Jansrud & co

TIL VM: Jonathan Nordbotten er med i den norske VM-troppen til VM i Vail/Beaver Creek.foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

TIL VM: Jonathan Nordbotten er med i den norske VM-troppen til VM i Vail/Beaver Creek.foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

SKI: Kolbotn-gutten Jonathan Nordbotten fra Ingierkollen og Rustad SK er tatt ut i den norske VM-troppen til verdensmesterskapet i Vail/Beaver Creek.

Mesterskapet arrangeres fra 3.–15. februar. Under de 11 konkurransedagene skal verdens beste alpinister gjøre opp om medaljer i seks ulike disipliner: Super-G, utfor, superkombinasjon, lagkonkurranse, storslalåm og slalåm.
 

- Vi sender en blanding av unge og etablerte utøvere til årets VM. Det er mange år siden vi sendte en så stor tropp til alpin-VM, sier sportssjef Claus Johan Ryste.

Mesterskapet arrangeres fra 3.-15. februar. Under de 11 konkurransedagene skal verdens beste alpinister gjøre opp om medaljer i seks ulike disipliner: Super-G, utfor, superkombinasjon, lagkonkurranse, storslalåm og slalåm.

- Det er større konkurranse i hver disiplin enn noen gang. Vi skal være med og kjempe om medalje i alle disipliner på herresiden, mens vi er outsidere på kvinnesiden, sier Ryste.

Flere av utøverne er allerede på vei over til Vail for å forberede seg til årets mesterskap.

Aksel Lund Svindal er tatt ut til VM, men det er ennå ikke besluttet om han kommer til å starte i noen av disiplinene.

Lotte Smiseth Sejersted vil prioritere trening ut sesongen på grunn av skade før jul.

Troppen ser slik ut: Kjetil Jansrud, Leif K. Haugen, Henrik Kristoffersen, Sebastian Foss Solevaag, Espen Lysdahl, Aleksander A. Kilde, Aksel Lund Svindal, Jonathan Nordbotten, Ragnhild Mowinckel, Nina Løseth, Maria Tviberg.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken