Alt kan ikke måles i penger

I forgrunnen ligger et svaberg med innhogde skålgroper fra Bronsealderen, en kultplass for 3000 år siden. I bakgrunnen ser vi Kjeller'n. Her skal bli en park og bilene skal vekk. Men det må være plass for Kjeller'n.

I forgrunnen ligger et svaberg med innhogde skålgroper fra Bronsealderen, en kultplass for 3000 år siden. I bakgrunnen ser vi Kjeller'n. Her skal bli en park og bilene skal vekk. Men det må være plass for Kjeller'n. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger."Vi skal fremdeles være Norges beste oppvekstkommune" (kommunalsjef Sten Tore Svennes, ØB 26/9-2020). Men da skal vel ikke Kjeller'n rives? Da skal vel ungdommen få beholde hus og hage? Da skal vel ikke utbygger bestemme at parken skal innsnevres slik at det ikke blir plass til Kjeller'n? Dyrt å beholde Kjeller'n blir det også sagt. Men "ikke alle verdier kan måles i penger" (Camilla Hille, ØB 28/10-2020). Sitatene er tatt ut av sammenhenger, men ikke desto mindre sanne. At Nordre Follo har som mål å være landets beste oppvekstkommune står i kommuneplan for Nordre Follo (Samfunnsdel). At ikke alle verdier kan måles i penger er en udiskuterbar sannhet.

Selv om ikke fritidsklubben nedlegges, men flyttes til den nye skolen, er dette ingen god løsning for ungdommen. Hva om de får bestemme om sin framtid - og sin fritid? "Mister vi huset, kan mange bli alene og begynne å tulle med livet sitt" (ØB 12 og 13/9-2020). Utbygger Vinkl vil at Ski skal være et flott sted å vokse opp i (ØB 13/9-2020). Da må de endre planene! Kjeller'n er dessuten et av de få gjenværende trehus i Ski sentrum med en lang historie. Den begynner med prost Gedde Dahl som fikk oppført bygningen i 1919, så ble det barnehjem, til Ski kommune kjøpte eiendommen i 1979 (artikkel i Follominne, Årbok 2020). Har kommunen råd til å rive dette?


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken