Gå til sidens hovedinnhold

Amcar-treff trakk fullt hus på Holstad

Artikkelen er over 3 år gammel

For 11. gang møttes bilfrelste og andre interesserte opp til Amcar-treff i Ås. Flere hundre biler ble stilt ut.

ÅS: Det er blitt en tradisjon at bilfrelste entusiaster møtes 2. pinsedag i Ås. De siste årene har det blitt arrangert på Felleskjøpet på Holstad.

Det startet i 2008 på Vinterbro. Da kom det 70 biler til treffet. Siden den gang har antallet biler, motorsykler og svære trucker, økt til over 300.

– Vi begynte i det små. Dette er en lidenskap for mange. Interessen for design, former og farge er felles for alle som stiller ut kjøretøyene sine, og ikke minst for alle de som bare kommer for å se, sier formann i arrangementskomiteen, Werner Danielsen fra Amcar Follo.

Sammen med Amcar Follo, står Ratpack Follo bak det årlige arrangementet.

I løpet av mandagen ble den kuleste bilen kåret. Ikke av en utnevnt ekspertjury, men av dem som kom for å se på. I tillegg var det flere andre konkurranser. Det fine været gjorde sitt til at, da ØB var innom mandag, var køene lange mellom rekker av biler.

– Vi håper på mellom 800 og 1000 personer innom i dag, sier en forventningsfull Danielsen.

– Hva er det viktigste for deg som arrangør på en slik dag?

– At alt går knirkefritt og at folk koser seg, avslutter Danielsen.

En av bilene man fikk se, hadde en litt spesiell historie. Øyvind Pedersen fra Nordre Frogn, stilte ut en 1956 Thunderbird. Men det var ikke hans.

– Dette var en 50-års gave til faren min. Han er over 70 år nå. Vi har den samme interessen for biler. Vi har til sammen fire biler. En av dem har jeg bygd opp selv, sier entusiasten fra Nordre Frogn.

Kommentarer til denne saken