Gå til sidens hovedinnhold

Anette & co. skal ta kulttegneserien om Ski til scenen – er på jakt etter deg som har en sanger, danser eller skuespiller i magen

Artikkelen er over 1 år gammel

Hvis du har lyst til å bli med på Ski-fi the musical, er det nå du har sjansen. Snart er det audition for sangere, dansere og skuespillere i alderen 16–23 år.

SKI: Den nyskrevne science fiction-musikalen Ski-fi the musical er basert på Jenny Jordahls kulttegneserie om Ski.

– Vi er på jakt etter ungdom og unge voksne i alderen 16–23 år med talent og interesse for musikk, dans og teater. Vi stiller ingen krav til forkunnskaper, sier koreograf og prosjektleder Anette Hagerup.

Lørdag 28. mars er det audition i Rådhusteatret. Audition består av en felles danseprøve, en dramaøvelse i gruppe og individuell sang. De som gjør audition for større roller vil også bli bedt om å lese noen replikker fra manus. Det er påmelding innen 21. mars via en link på musikalens Facebook-side. Alle som melder seg på vil få en e-post med mer informasjon.

– Responsen har vært veldig bra. Det var fire stykker som meldte seg på det første døgnet påmeldingen lå ute på Facebook, sier Anette Hagerup.

LES OGSÅ: Jenny Jordahls kulttegneserie om Ski blir musikal

Store og små roller

Det skal fylles seks til ti større roller og hovedroller, men også mindre roller, solistsangere, kor og danseensemble.

– Vi ønsker oss et ensemble på mellom 20 og 40 personer. Vi ser både etter dere med mest erfaring innen sang og dere som har mest erfaring innen dans eller teater. Alle vil måtte være med som kor og danseensemble på scenen, men det er som sagt ingen krav om forkunnskaper, sier Anette Hagerup.

LES OGSÅ: Jenny (28) har laget verdens eneste tegneserie om Ski


En kveld i uken

Prøveperioden består av en kveldsøving i uken og en helgeøving i måneden. Det starter 18. april.

– De fleste øvelsene blir lagt på kveldstid og i helger, så det skal være mulig å kombinere med både skole og jobb, sier Anette Hagerup.

Intensivprøver og spilleperioden er i uke 40 og 41, altså høstferien og uken etter. De fleste prøvene foregår på Rådhusteatret eller i nærheten av Ski sentrum.

LES OGSÅ: Jenny Jordahl (29) fra Ski vant Kulturdepartementets bokpris

Starter med fire forestillinger

8. oktober er det premiere.

– Vi kommer i første omgang til å legge ut fire forestillinger den helgen, sier Anette Hagerup.

Hun og de andre involverte i musikalen har allerede merket at planene er godt mottatt blant folk, og håper naturligvis på god oppslutning både fra publikummere og dem som har lyst til å medvirke på scenen.

Ski-fi the musical

Ski-fi the musical er basert på tegneserien av Jenny Jordahl med samme navn.

Forestillingen har urpremiere på Rådhusteatret i Ski 8. oktober.

Ski-fi the musical produseres av foreningen Ung scenekunst Ski i samarbeid med Rådhusteatret i Ski. Ung scenekunst Ski er en frivillig forening som skal legge til rette for økt kulturproduksjon for ungdom i Ski.

Ski-fi the musical er basert på frivillig arbeid, og deltakelse er ikke honorert.

Manus: Jenny Jordahl.

Musikk: Semming Haraldsen og Andreas Lien.

Regissør: Kristina Eikebråten.

Musikalsk ansvarlig: Tage Lægreid Olsen.

Koreograf og prosjektleder: Anette Hagerup.

Kommentarer til denne saken