AP og SPs glasshus i Viken

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Fylkesrådsleder Tonje Brenna mener regjeringens forslag til statsbudsjett er en skuffelse for folk i Viken, og mener at regjeringen ikke stiller opp i en krisetid. Hun mener at regjeringen burde bruke Viken som en ressurs for å skape arbeidsplasser.

Dette står i skarp kontrast til hennes egen handling overfor næringslivet i Viken, der vi opplever at fylkesrådet i Viken gjerne vil kaste stein på regjeringen, men ser ikke det glasshuset de selv sitter i. De slenger stadig kritikk til regjeringen, men vil vel egentlig ikke at gode forslag fra regjeringen skal lykkes. Er det slik at partipolitikk prioriteres foran hjelp til næringslivet?

En del av krisepakken fra Viken, inneholdt vedtatte midler til bedriftsintern opplæring. Ut over dette har Viken som alle kommuner og fylkeskommuner fått tildelt ekstraordinære midler dette året – mye midler som de selv har fått gjennom økt rammetilskudd.

Det er i denne sammenheng at fylkesrådet på egenhånd tar beslutninger som gjør forskjell på egne midler, og ekstraordinære midler fra regjeringen. Fylkesrådet i Viken valgte å bruke 24 MNOK av egne midler til bedriftsintern opplæring med få og enkle søknadskriterier, der alle bedrifter i Viken kunne søke. mens midler fra regjerings krisepakke på 32,5MNOK ble gjort om til et tilbud til bedrifter over 25 ansatte og med langt mer krevende søknadskriterier. Regjeringen stilte ingen slike krav, men fylkesrådet valgte dette.

Etter utlysningen 24.6 var det et faktum at nesten halvparten av midlene fra regjeringen til Viken for bedriftsintern opplæring var ubenyttet. Først i disse dager skal fylkesrådet gjøre et nytt forsøk på å utlyse gjenværende midler og håper på større suksess ved at de skal bruke mer ressurser på markedsføring. Fylkesrådet tar seg tid, god tid, mens tid er noe kriserammede bedrifter ikke har, ei heller deres ansatte. Flere bedrifter går konkurs samtidig som fylkesrådet sitter i flere måneder på ubenyttede ekstraordinære midler fra regjeringen. Er det slik fylkesrådet i Viken ønsker å hjelpe ansatte i kriserammede bedrifter?

Viken Høyre har fremmet et representantforslag til neste fylkesting, der vi ber fylkestinget sørge for at fylkesrådet uten opphold videreformidler gjenværende midler til bedriftsintern opplæring til næringslivet i Viken samtidig som nye midler fra regjeringens må finne veien til bedriftene i Viken vesentlig raskere i framtiden.

Vi kan ikke ha et fylkesråd som setter partipolitikk foran ansatte i kriserammede bedrifter, selv om de helst vil kaste stein på regjeringen, ender de opp med å kaste stein i eget glasshus.

Knut Oppegaard

Kommunestyrerepresentant, Nordre Follo Høyre

Bedriftskanalen Viken Høyre

Roar Lund

Fraksjonsleder Næring for Viken Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken