Gå til sidens hovedinnhold

Åpent brev til Statens vegvesen: Hva i all verden driver dere med?

Hvorfor har fartsgrensen på Løkenveien blitt satt opp, etter år der vi kjempet for å få farten ned?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi hadde i mange år en prosess gående for å få ned fartsgrensa på Løkenveien til 60 km i timen. Begrunnelsen var at veien mangler skulder til å ferdes på slik at myke trafikanter må gå i veien. Alle som må ferdes langs denne strekningen vet at den er farlig selv med 60 km som grense.

I tillegg er Løkenveien på enkelte steder så smal at ikke to lastebiler kan passere hverandre uten å slå speilene av bilene. Sammen med Ski kommunes "Tryggere lokalsamfunn" fikk vi gjennomslag for 60 km i timen.

I dag, helt ut av det blå, er skiltene med 60 km tatt ned og farten har økt voldsomt i løpet av dagen. Jeg kan ikke tallet for døgntrafikk på Løkenveien, men jeg vet at det er jevn og stor pendlertrafikk morgen mellom 6 og 9 samt om ettermiddagen. Det er svært mange som har ignorert 60skiltet og kjørt betydelig fortere. Nå øker farten ytterligere og det blir i realiteten ikke lenger mulig å gå langs veien. Var det hensikten? Har dere glemt hvorfor farten i sin tid ble satt ned? Det har ikke vært noen endring i veistandard i mellomtiden og trafikken har økt. Hvilken prosess ligger bak endringen?

Vi forventer et skikkelig svar.

Les også

Flere hastighetsendringer i Ski – nabo ble hørt

Kommentarer til denne saken