LANGHUS: Klokken halv ti torsdag kveld meldte Øst 110-sentral at Follo brannvesen var på vei til varmgang i bremser/hjulsett på en lastebil på Fugleåsen.

Hvit røyk

Ifølge operasjonsleder Fredrik Solbakken i øst politidistrikt, ble det meldt om åpne flammer før nødetatene kom, men disse skal ha blitt slukket med brannslukkingsapparat. Brannvesenet meldte at det fortsatt kom hvit røyk fra bremsene da de kom fram.

– Bilen var tom for last, og temperaturen var synkende, forteller operasjonslederen fredag morgen.

Føreren forklarte at han hadde hentet bilen tidligere på kvelden, og kjørt den til Fugleåsen.

– Føreren skulle fylle AdBlue, og mens han gjør det, ser han at det ryker fra bremser/dekk og ringer 110.

Ifølge st1.no, er AdBlue et stoff som omformer farlige stoffer i bileksos til ufarlige substanser som blir skilt ut som damp i luften. Både nyere biler med dieselmotor og tunge motorvogner som lastebiler og lignende krever AdBlue for at motoren skal fungere.

Skal undersøkes

Politiet oppretter en undersøkelsessak for å komme til bunns i hva som har skjedd. Bilen var blitt hentet på verksted, hvor den skal ha vært på EU-kontroll. Den blir tauet inn for videre undersøkelser.

Vaktleder Kjell Nesset i Øst 110-sentral bekrefter overfor ØB at de fikk melding om små flammer fra bremsene på venstre side av bilen, som skal ha blitt forsøkt slukket med en brannslukker, men at det fortsatt kom røyk.

– Det var ikke noen spredningsfare. Når brannvesenet kommer fram, melder de om noe hvit røyk. Så sjekker de at det ikke er mer varme, og skriver at det er veldig stille og rolig. Det er ingen last på bilen, så det var ikke noen fare sånn sett, sier han.

Brannvesenet behøvde ikke å utføre noen slukningsarbeider.

– Vi trengte ikke å slukke. Det var egentlig en kontroll, og det kom bare hvit røyk.

Det går ikke fram av loggen hans at bilen sto ved pumpa da flammene ble oppdaget, og han kan dermed ikke uttale seg om dette.