Gå til sidens hovedinnhold

Åpner Augestadbekken for å bedre vannkvaliteten i Kolbotnvannet

Artikkelen er over 1 år gammel

Bekkeåpning er bra for vannkvaliteten, ifølge Nordre Follo kommune.

NORDRE FOLLO: Utbygger Solon Eiendom har søkt om å starte arbeidene med å åpne Augestadbekken, melder Nordre Follo kommune.

Utbygger Solon og Gullik Gulliksen Landskapsarkitekter var på befaring med representanter fra kommunen 16. september, og målet med denne befaringen, var å komme til enighet om inngrep i grøntbeltet ned mot Kolbotnvannet for å få gjennomført bekkeåpningen.

Les også

Se den enorme forskjellen Stor-Oslo Eiendom vil gjøre med kvartalet i Ski sentrum: – Vil få en helt ny bydel

Merket

Trær som skulle bevares eller felles ble merket, og bredden på bekken etter åpning ble markert.

Av de trærne som må felles, skal noe av rotsystemet bli stående slik at disse trærne kan komme opp igjen. Døde trær som ligger der traseen åpnes, skal legges ut i sumpområdet for å bli bevart som insektsboliger.

Les også

Jannicken (40) og Caroline (31) driver Facebook-gruppa hvor folk bytter alt fra kommoder og barnetøy til bananer, egg og vin

Skal bidra

Åpningen av Augestadbekken skal, ifølge kommunen, kunne bidra til at ødelagt natur blir restaurert vannlevende organismer, at planter, fugler og vilt får nye leveområder, at det biologiske mangfoldet blir størreflom, at kapasiteten blir bedre og at friluftslivet i området blir mer attraktivt

Kommentarer til denne saken