Gå til sidens hovedinnhold

Åpner speiderhyttene i Østmarka for alle

Artikkelen er over 1 år gammel

Vil du bli kjent i Østmarka, kikke inn i speiderhyttene, få gratis servering og et merke underveis? Bli med på tur med Speiderhytteturen.

ØSTMARKA: Fra lørdag 12. oktober klokken 09.00 og til søndag 13. oktober kl. 16.00, åpner speidergrupper i Oslo øst med hytter i Østmarka opp dørene for både speidere og andre turfolk. Arrangementet er en del av Oslo Miljøhovedstad. Alle som ønsker, kan være med, speider eller ei.

– Det er fjerde gang vi arrangerer Speiderhytteturen, og stadig flere speiderhytter og turfolk blir med. Det synes vi er fantastisk, sier Karen Johanne Strømstad, en av initiativtakerne.

Alle som deltar får muligheten til å bli bedre kjent i Østmarka.

Mange muligheter

I alt 15 speiderhytter er åpne for besøk i Østmarka. I tillegg er det en speiderhytte i Lillomarka som åpner dørene denne helga.

Skal du innom alle, må du gå, sykle eller løpe omtrent 4 mil i marka. I fjor var flere hundre speidere og turfolk med.

Grupper fra både Norges speiderforbund og Norges KFUK-KFUM-speidere deltar. Yngre speidere fra hele distriktet pakker sekken og drar på tur. Andre holder hyttene åpne så folk kan komme innom.

Strømstad har selv testet årets tur. Hun rakk alle 15 hyttene på en dag, men da ble det ikke mye tid til verken pauser eller å orientere feil.


Sleng deg med

Vil du bli med? Det er mulig å komme seg ut i skogen med kollektivt. Det settes opp en gratis buss, med påmelding, fra Østmarkas Venner. Bussen forlater Skullerud lørdag 12. oktober kl. 9.

Speiderhyttene ligger fint til for mange ulike turvalg. Barnefamilier kan for eksempel ta utgangspunkt på Bysetermåsan, der det er flere hytter med kort avstand i mellom. Du finner oversikten under turvalg på nettsiden https://www.speiderhytteturen.no/. Det kan bli langt å gå innom alle hyttene på en dag. Derfor er overnattingsmuligheter i og utenfor de fleste hyttene. Sjekk med speiderne først om det er plass, eller reserver.

Folk som går speiderhytteturen, får en belønning: Et speidermerke. De kan også samle ulike merker fra hver hytte. Speiderne lover enkel servering på hyttene til dem som kommer innom.

Lurer du på hvor turen går? Her er kartet til bruk under turen. Speiderhytteturen er et miljøarrangement. Derfor oppfordrer speiderne alle deltakerne om å ta med egen kopp til drikke. Det finnes også kopper å få kjøpt. Strømstad ber folk om å huske å tå ta med lykt, siden det blir mørkt tidlig. Det merkes spesielt i skogen.

Vil du ha mer informasjon om turen eller møte speidere som skal være med? Ta kontakt med Karen Johanne Strømstad på telefon 952 36 561.

Kommentarer til denne saken