SKI: – Da jeg fikk den bekreftende e-posten fra kommunen på mandag, at alt er godkjent og at vi virkelig kan åpne, gikk lufta bare helt ut av meg. Jeg måtte gå å legge meg og sove et par timer, så sto jeg opp igjen og leste e-posten en gang til.

– Det er en så befriende følelse at den nesten ikke lar seg beskrive. På fredag åpner vi. Ja, det er helt sant - og det er bare så fordømt deilig! melder daglig leder for Gulating pub i Ski, Morgan Klingvall, og setter opp et skikkelig øre-til øre-glis før han slipper den lettede latteren løs.

LES OGSÅ: Scandic Hotels med storsatsing i Ski - vil bygge hotell på 15 etasjer midt i sentrum: – Dette blir helt rått

Gir kommunen skryt

To og et halvt år etter planen, med den ene utsettelsen mer merkverdig enn den andre, skal altså endelig Ski få en ny pub - i gågata. Fortsatt er det en del som må ryddes på plass før åpningen fredag, men det blir for peanøtter å regne for Morgan og co.

– Hvordan har du egentlig holdt ut alle utsettelsene, Morgan?

– Ja, det lurer jeg på selv også. De fleste hadde vel kastet inn håndkleet for lenge siden og funnet på noe helt annet. Akkurat nå er jeg glad for at jeg ikke gjorde det, jeg har jo stor tro på at vi har noe unikt å tilby folk i Ski.

Torsdag ettermiddag i forrige uke fikk Nordre Follo kommune de siste papirene oversendt fra Gulating. Mandag denne uka mottok Klingvall e-posten med det glade godkjenningsbudskap.

– Jeg må få lov til å skryte av kommunen her. De har ekspressbehandlet godkjenningen og virkelig gjort det de kan for at vi skal kunne åpne så raskt som mulig. Hatten av for Nordre Follo kommune, sier Morgan.

Satser lokalt

Ansatte har den nye pubsjefen i Ski også ordnet seg. Og han har satset på lokale krefter: Carina Fransson holder til på Vinterbro, Hanne Otterstad er fra Langhus og Einar Fuglehaug er Ski-mann.

– Jeg tenkte det var best med kortreiste ansatte, vi skal jo bygge en ekte Follo-identitet her, kommenterer Morgan, og smiler bredt igjen.

Gulating-laget, som kommer til å telle enda flere etter hvert, er utvilsomt klare til dyst, og målet for det nye utestedet i Ski er glassklart:

– Jeg har snakket med mange i Ski og omegn, og fellesnevneren for alle er at de har savnet et sted å henge i Ski. Vi skal gjøre det vi kan for å bli et stamsted for folk i Ski og i området vårt ellers.

– Her blir det fet musikk - ikke noe du hører på P4 - og stort utvalg av øl og drinker. Gulating pub blir rett og slett skikkelig rock 'n' roll, mener Hanne Otterstad, setter opp et blikk og mønstrer en latter som begge deler understreker at hun ikke farer med tøys.

LES OGSÅ: Etter to års ventetid skulle endelig den nye puben i Ski åpne - så kom avslaget som snur opp ned på alt - igjen

14 på fat, 200 på flaske

Det er unektelig en pub med særpreg Gulating-gjengen har snekret seg. Gulvet er speilblankt, søylene spektakulært belyst og den robuste bardisken prydes av selve Gulating-skjoldet. I hjørnet innerst i lokalet er det satt av plass til en liten scene.

– Du finner ikke en sånn pub i Oslo, vet du. Når Follobanen kommer i gang og det blir 11 minutter fra Oslo og hit, tror jeg vi skal greie å trekke folk fra hovedstaden hit også, jeg. Såpass tro har jeg på stedet vårt, fortsetter barkeeper Otterstad.

14 ulike øl på fat har Gulating å skilte med, over 200 forskjellige varianter på flaske. I tillegg kommer et eget utvalg av drinker. Og mat. Som blir laget hos naboen på andre siden av tvers overfor, No4.

– Ja, det blir matservering fra første stund. Her vil bestillingen skje i en app, så er det No4 som tar seg av resten. Vi er veldig glad for dette samarbeidet, påpeker Morgan Klingvall.

Fredag er ventetiden over. Da starter det viktigste kapittelet i sagaen om Gulating pub Ski.