Gå til sidens hovedinnhold

Arbeidsministeren fikk unik Ski-drakt

Artikkelen er over 1 år gammel

INNSENDT: Ski Idrettslags 100-årsjubileum ble markert på årets største konferanse om inkludering i arbeidslivet. Statsråd Anniken Hauglie fra Ski fikk overrakt Ski Fotballs gule og blå drakt da hun åpnet konferansen. Hauglie har nemlig satt i gang en inkluderingsdugnad – og dugnad er ikke helt ukjent for idretten.

SKI: Over 300 deltagere fra hele Norge er i disse dager samlet på stor konferanse om inkludering i arbeidslivet, i regi av NHO-foreningen Arbeid & Inkludering. Arbeidsminister Anniken Hauglie fra Ski åpnet konferansen ved å peke på behovet for en inkluderingsdugnad. Hauglie er selv aktiv «fotballmamma» med to barn som spiller fotball i Skeid, og slett ikke ukjent med begrepet dugnad.

– Allerede nå til helgen skal jeg steke vafler på en cup. Men dugnad er et av flotteste norske begrepene jeg vet om. At alle stiller opp og drar lasset sammen. Det er også noe av ideen bak inkluderingsdugnaden, at vi må få til noe av det samme som i idretten. Vi ønsker at arbeidsgivere, Nav, arbeid- og inkluderingsbedrifter og andre gode krefter skal jobbe tettere sammen for å åpne dørene til arbeidslivet for enda flere som kanskje av ulike grunner har slitt i arbeidslivet, sier hun.

Karriere som spiller

Kommunikasjonssjef Per Christian Langset i Arbeid & Inkludering er aktiv i Ski Fotball, og mente at en Ski-drakt kunne være på sin plass å gi til statsråden for at hun skal bidra til å holde dugnadsånden oppe.

– Ski IL er 100 år i år, og du har selv en liten karriere som håndballspiller i klubben. Så uansett om det er Skeid som er klubben nå, så er Ski din moderklubb, sa han til statsråden i det han overrakte en spesialtrykket fotballdrakt med Hauglie og nummer 100 på ryggen. Den eneste av sitt slag i hele verden.

– Det er helt riktig. Og jeg har alltid litt problemer hver gang Skeid og Ski møtes. Det gjorde de i en jentekamp forrige uke hvor min datter spilte mot min niese. Kampen endte 1-1, og det var et perfekt resultat for familien Hauglie, repliserte statsråden som lovet å finne en fin plass til Ski-drakten.

Kommentarer til denne saken