Gå til sidens hovedinnhold

– En tøff uke etter at ansatt omkom i arbeidsulykke på Felleskjøpet på Holstad

Artikkelen er over 4 år gammel

En 65 år gammel mann fra Kråkstad omkom på Felleskjøpet på Holstad mandag 13. februar.

ÅS: Arbeidstilsynet bistår Øko- og miljøteamet i Øst politidistrikt avdeling Follo i etterforskningen av arbeidsulykken på Felleskjøpet på Holstad der en ansatt døde.

– Det har vært en dødsulykke der en mann på 65 år omkom. Det er snakk om en klemskade; det er det som er årsaken. Nå samarbeider vi med politiet for å komme frem til hendelsesforløpet og årsakssammenhengen. Politiet har startet en etterforsning, og vi bistår i den, opplyser tilsynsleder Tommy Pedersen ved Arbeidstilsynets avdelingskontor i Moss.

Stablet kornsekker da ulykken skjedde

Politibetjent Ellen B. Brekke ved Øko- og miljøteamet i Follo leder etterforskningen av den fatale arbeidsulykken på Holstad.

– Vi har en teori om hva som kan ha skjedd, i og med at det ikke var noen vitner til ulykken, forteller politibetjenten.

Det var to ansatte som var i arbeid på produksjonslageret med å kjøre ut med truck og stable kornsekker som veier 600 kilo hver. Under stabling av sekkene har noe skjedd, og fem-seks sekker raste ned. Mannen som omkom, fikk et par av sekkene over seg.

De to jobbet inne på lageret, men på hver sitt sted. Den andre ansatte fikk dermed ikke med seg det som skjedde.

– Da han ikke dukket opp til matpausen, gikk kollegaen for å se etter ham, og fant ham.

– Det har vært en tøff uke

Fredag var de ansatte på Felleskjøpet innkalt til allmøte i forbindelse med fremleggelsen av konsernregnskapet for året som har gått. Det kom i andre rekke denne gangen.

– Det er helt naturlig at når vi mister en arbeidskollega, er det det første som tas opp. Det har vært en tøff uke for Felleskjøpet, og tankene går først og fremst til  nærmeste familie og nære kolleger på Holstad, uttaler Gro Tvedt Anderssen, kommunikasjons- og markedsdirektør i Felleskjøpet sentralt.

Hun understreker at det har vært viktig for Felleskjøpet som arbeidsgiver å ivareta ansatte og være til stede.

– Dette gjelder ikke bare de som har jobbet tett sammen ham, det berører oss alle som jobber i Felleskjøpet.

Felleskjøpet samarbeider med politiet og Arbeidstilsynet i deres undersøkelser.

Kommentarer til denne saken