Midt i blinken for treffsikre Hilde

Glad vinner: Hilde Nakling (32) fra Ås er Årets idrettsnavn i ØB i 2014. Nakling ble verdensmester i dynamisk sportsskyting i USA. foto: bjørn V. sandness

Glad vinner: Hilde Nakling (32) fra Ås er Årets idrettsnavn i ØB i 2014. Nakling ble verdensmester i dynamisk sportsskyting i USA. foto: bjørn V. sandness

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Hilde Nakling (32) fra Ski pistolklubb er av leserne kåret til årets idrettsnavn i Østlandets Blad 2014.

DEL

SKI: Målrettet og en god dose trening gjorde at Hilde Nakling fra Ås vant årets VM i dynamisk sportsskyting i USA. Rundt 550 treningstimer i året for å være litt mer nøyaktig. Nå er hun også Årets idrettsnavn i Østlandets Blad 2014.

– Det var veldig hyggelig, sier årets vinner, da vi overbringer nyheten. Hyggelig for henne selv, og for en idrett som ikke er mye omtalt i media.

– Det aller morsomste er at sporten får en slik anerkjennelse, sier Hilde Nakling.

Det er rundt 2500 aktive innen denne idretten her til lands.

– Du fikk over 500 stemmer. Det er ganske formidabelt?

– Det at jeg ble nominert har jo vært delt på sosiale medier og jeg tro mange i skyttermiljøet synes dette er en god mulighet til å få sporten litt mer frem i lyset, sier Nakling.

Har motstand

Det krever mye å hevde seg i dynamisk sportsskyting. I USA er det en ganske stor idrett. Flere av utøverne på den andre siden av Atlanterhavet lever delvis av sporten.

– En del av konkurrentene har avtaler, eller jobber for ulike pistolmerker, forteller Nakling, som selv jobber som sykepleier.

– Hva er det morsomste ved å drive med denne sporten?

– Det at man må kunne beherske flere ting. Det gjelder ikke bare å være en god presisjonsskytter. Man må beherske det å bevege seg mellom blinkene blant annet, og samtidig ha fokus, sier Nakling.

EM neste store mål

VM i USA pågikk over flere dager, med stor variasjon i øvelsene. Hurtighet, presisjon og kraft er tre nøkkelelementer man må beherske – også må man selvsagt kunne kontrollere nervene.

– Det er en veldig viktig del av denne sporten. Nervene er der alltid, og det skal de være også, hvis ikke betyr det ikke nok. Det er imidlertid viktig å kunne kontrollere spenningsnivået, sier verdensmesteren.

Hun skal til USA for å konkurrere allerede i mars. Det neste store målet ligger imidlertid litt frem i tid.

– Jeg trener jo hele tiden for å utvikle meg videre, og for å bli enda bedre. Det neste store mesterskapet kommer imidlertid ikke før om to år. Da er det EM i Ungarn, avslutter årets idrettsnavn, Hilde Nakling.

Fikk 543 stemmer

Hilde Nakling var suveren vinner av Årets idrettsnavn 2014. Pistolskytteren fikk 543 av de i alt 1832 stemmene. Ski Hockey kom på en like suveren 2. plass med 450 stemmer.


1. Hilde Nakling 543
2. Ski Hockey 450
3. Joachim Lindseth 218
4. Carl F. Hagen 201
5. Follo FK 146
6. Caroline Fleischer 102
7. Kolbotn Bryting 69
8. Kolbotn Håndball 52
9. Etzaz Hussain 30
10. Anna Tatjane Lie 21

Tidligere vinnere

2013: Joachim Lindseth (Styrkeløft)
2012: Simen Smaadal (Boksing)
2011: Ingeborg Sverdrup Rønningen (Spyd)
2010: Follo FK (Fotball)
2009: Follo FK (Fotball)
2008: Follo HK (Håndball)
2007: Christian Andresen (Rally)
2006: Jonathan Nordbotten (Alpint)
2005: Henrik Bjørnstad (Golf)

Klikk deg tilbake til forsiden her

Artikkeltags