Gå til sidens hovedinnhold

Forskjell på folk - og golf

Artikkelen er over 17 år gammel
VI HAR ikke for vane å bruke denne plassen til å støtte opp om å gi skjenkebevillinger til kreti og pleti. Men vi blir noe forundret når flertallet i formannskapet sier nei til at Krokhol golf skal få skjenke vin og øl på sin restaurant. Flertallet i formannskapet har valgt å legge mer vekt på hva Norges idrettsforbund mener en golfbane er, enn hva Norges Golfforbund gjør.
DET finnes få ting som gir artigere debatter enn de som dreier seg om alkohol. Vi bare antyder hva som foregår i Ås på denne fronten. Vi synes også det er litt artig når flertallet i formannskapet lar et idrettsforbund ha enerett på definisjonen av en golfbane. At golfforbundet har en helt annen mening betyr ingen ting for flertallet. I denne saken skjer det som er helt vanlig. Flertallet leter enn en begrunnelse som skal virke troverdig. Flertallet velger idrettsforbundet som mest troverdig.
SELV mener vi at Ski-politikerne burde tittet over grensen til Oppegård, Enebakk og Frogn. Der har samtlige golfanlegg med sine kafeer og restauranter fått skjenkebevilling. Årsaken kan være at politikerne i disse tre kommunene har lyttet mer til golfforbundet enn idrettsforbundet.
NÅR vi ser på listen over hvem som har fått skjenkebevilling i Ski er det vel ingen som kan si at våre lokalpolitikere er påholdne med bevillingene. Omtrent alt som kan servere en matbit får skjenke både vin og øl. Ja, til og med brennevin. Det kan umulig være redselen for fulle folk som er årsaken til at Korkhol golf ikke får servere vin til maten. Vår erfaring er at det ikke er på en golfbane vi ser folk rave rundt i fylla.
KONSEKVENSENE av nei-vedtaket på anken i formannskapet kan være at Krokhol golf får store økonomiske vansker. I disse innovasjonstider der alle ønsker god utvikling for næringslivet, finner vi avslaget merkelig. En årsak til at våre folkevalgte gir omtrent alle som søker skjenkebevilling, er nettopp av hensyn til økonomien. I saken om Krokhol golf, har flertallet valgt å se bort fra det argumentet. De har lagt seg på en linje om at en golfbane er et idrettsanlegg, og derfor ikke trenger tenke på økonomien.