Arrangerer Hvitsten Salong for sjette gang

NATUREN: Hvitsten Salong fokuserer på vår kulturelle bevissthet knyttet til den mytiske og mystiske naturen. Her er Olav Ringdal i arbeid.

NATUREN: Hvitsten Salong fokuserer på vår kulturelle bevissthet knyttet til den mytiske og mystiske naturen. Her er Olav Ringdal i arbeid. Foto:

For sjette år på rad arrangeres kunstfestivalen Hvitsten Salong.

DEL

HVITSTEN: Fredag 2. august åpner kunstfestivalen Hvitsten Salong 2019, med kunstnere i toppsjiktet av den norske kunstscenen.

– Hvitsten var et yndet sted for Kristianiabohemen. Edvard Munch og Theodor Kittelsen bodde her i en periode og sommeren 1888 rodde en kjærlighetssyk Hans Jæger fra Emmerstadbukta til Hvitsten på jakt etter Oda. Med denne historien og det stemningsfylte landskapet som bakteppe er Hvitsten Salong noe av det mest unike kunstnorge har og by på, forteller prosjektleder og kunstner Jon Lundell i en pressemelding.

– Tematikken og stedet legger opp til en folkelig og ikke elitistisk forståelse av og diskusjon rundt verk og utstillingen i sin helhet. Vi legger stor vekt på, og er stolte av, bredden av publikum som kommer på festivalen.

Dyr med sjel

På kunstfestivalen vil folk oppleve kunsten langs en skogsti, i parker og i Theodor Kittelsens gamle atelier. Det blir også panelsamtale om identiteten knyttet til fjorden, naturen og kunsten med bland annet forfatter Per Anders Todal. I tillegg blir det kunstverksted for barn knyttet opp mot Theodor Kittelsens serie Har dyrene sjel.

– Tverrfaglighet og kontraster i kulturen er en viktig del av vårt prosjekt. Her møter blant annet tegneserieverden performancekunsten, popmusikken, installasjonskunstneren og grafitti møter økofilosofi, sier Lundell.

I 2019 deltar 62 kunstnere og seks band. Blant kunstnerne finner vi Børre Sætre, Christian Messel, Sara Christensen, Herman Mbamba, Inti Wang og Martinka Bobrikova & Oscar De Carmen. Det vil også være konserter med bland annet Sex Judas og The Switch.

– Hvitsten Salong har siden starten 2013 fokusert på og jobbet med vår kulturelle bevissthet knyttet til den mytiske og mystiske naturen. Kunstnerne prøver å bryte grensene mellom natur og kultur, det overraskende momentet der vi opplever kunst i ett miljø hvor vi vanligvis ikke forventer det, blir da en viktig faktor.

Artikkeltags