Arrangerer minnemarkering for 22. juli i Nordby

MINNEMARKERING: Mandag 22. juli arrangeres det minnemarkering ved Nordby kirke.

MINNEMARKERING: Mandag 22. juli arrangeres det minnemarkering ved Nordby kirke. Foto:

Mandag 22. juli klokken 11.30 blir det tale, kransenedleggelse og musikalsk innslag under minnemarkeringen som arrangeres av Ås kommune ved Nordby kirke.

DEL

VINTERBRO: Det er Henriette Oudmeyer Simensen fra fylkesstyret i AUF i Akershus som holder talen. Det blir lagt ned en krans på vegne av Ås kommune. Seremonien inneholder også et musikalsk innslag.

Det er 8 år siden terrorangrepene 22.juli 2011 rammet Norge. Dette vil bli markert med minneseremonier lokalt over hele landet, samt i regjeringskvartalet og på Utøya i regi av AUF og Nasjonal støttegruppe etter 22. juli-hendelsene. Utøya vil være åpen 21. og 22. juli for berørte. Se detaljert program.

Ås kommune er en av 56 kommuner som har fått 22. juli-minnesmerket i gave. Skulpturen er utformet av Nico Widerberg, og er gitt i gave av en anonym giver til kommuner som mistet noen av sine innbyggere på Utøya og i Regjeringskvartalet 22. juli 2011. Ingrid Berg Heggelund fra Ås mistet livet på Utøya.

Regjeringen i samarbeid med den nasjonale støttegruppen publiserer informasjon for berørte på nettstedet «Etter 22 juli»: www.regjeringen.no/etter22.juli

Artikkeltags