ÅS: Søndag 22. september ønsker Dysterjordet andelslandbruk velkommen til Åpen økologisk gård.

I september arrangeres Åpen økologisk gård over hele Norge, deriblant i sentrum av Ås sist søndag, da Dysterjordet andelslandbruk åpnet for publikum.

Morgenen var kald og tåkete, men snart skinte solenpå Ås-folk som tok turen til aktivitetene på gården.«Vi hadde godt over 100 besøkende. Noen var allerede medlemmer og kom for å hjelpe til og ha dethyggelig, men de fleste besøkte den lille økologiske andelsgården vår for aller første gang.

Inspirerende og lærerikt

Dagen bød på flere inspirerende og lærerike aktiviteter i åkeren. Blant annet en økologi-vandring,potetopptak, gløgglagingsverksted, og frøsamling. Hele dagen gjennom var «hopp i høyet» særligpopulært blant barna, og også voksne stupte rundt i den store haugen med ferskt høy.

Andelshavere ifullt kostyme demonstrerte oppskrifter fra 1700-tallet. Etter å ha høstet grønnsaker fra jordet laget demat på bål i gårdens sosiale område.«For en nydelig lunsj! Vi serverte nylaget gløgg fra gløgglagingsverkstedet og mat fra demonstrasjonenav 1700-talls matlaging.

Vi tilbød også mat noen av våre kurdiske medlemmer hadde laget etter sintradisjon og med grønnsaker fra jordet», sa Natalie.Produksjonen på jordet er helt økologisk og svært mangfoldig. Dysterjordet andelslandbruk forsyner forøvrig over 150 personer med deilige grønnsaker hver uke.