Kinomaraton natt til 1. mai

DRAMAKOMEDIE: Love, Simon er en av filmene man kan se i Ås mandag kveld. FOTO: TWENTIETH CENTURY FOX

DRAMAKOMEDIE: Love, Simon er en av filmene man kan se i Ås mandag kveld. FOTO: TWENTIETH CENTURY FOX

Artikkelen er over 2 år gammel

Follo-ungdommer fra 12 til 19 år har mye å glede seg til på mandag og natt til 1. mai.

DEL

ÅS: For fjerde året på rad inviteres ungdom til filmmaraton og fortæring av pizza hos Ås kinoteater kvelden og natta før 1. mai. Det er Ås ungdomsråd, ungdomshusene Rudolf og Midtgard og SLT som står for initiativet. Nicklas Erdal, avdelingsleder for ungdomshusene i Ås kommune, mener tiltaket er vinn-vinn:

– Ungdommene får se tre filmer sammen med vennene sine og spise så mye pizza de bare orker til en veldig ålreit pris, og dessuten er jo kinosjefen glad for besøkstallene!

SLT-koordinator Bjørn Erik Pedersen skyter inn en tredje vinn:

– Og så blir det gjerne litt roligere tilstander ute i sentrum når vi samler alle ungdommene her. Akkurat denne kvelden er det spesielt viktig for oss å tilby en rusfri aktivitet som ungdommen i Ås samler seg om.

Gjev førpremiere

Kinoansvarlig Martin Øsmundset har booket filmer til kvelden i samråd med ungdomsrådet. Det har resultert i et variert program: dramakomedien Love, Simon, actionfilmen Rampage og skrekkfilmen A Quiet Place.

– Love, Simon er et kjempescoop! Den har ikke ordinær kinopremiere før i juni, men vi får altså lov å vise den til ungdommene våre allerede i april. Det er også en film med et flott budskap, så for meg som programmerer film i Ås er det en stor glede å ikke bare få adrenalinet til kidsa til å pumpe med Rampage og å skremme livskiten av dem med A Quiet Place, men også gjøre inntrykk på dem med Love, Simon. Hadde jeg vokst opp i Ås og fått alt dette til 50 kr, hadde jeg vært helt i himmelen!

Må melde seg på med foresattes signatur

Nicklas Erdal understreker at ungdommen må melde seg på i forkant ved å levere påmeldingsskjema til et av ungdomshusene. Skjemaet finner de på Facebook-arrangementet «Filmmaraton for ungdom i Ås 2018» eller i fysisk papir hos ungdomshusene, og skjemaet inneholder også all relevant informasjon for foreldre.

– Vi ber om både signatur og telefonnummeret til foresatte. Vi er mange voksne til stede denne kvelden, og om noe skulle oppstå, er det viktig at vi har kontaktinformasjon til foresatte, sier Erdal.

Avdelingslederen forteller at de siste årene har arrangementet trukket i overkant av 100 ungdommer til kinoen. Det er arrangørene fornøyde med, men så lenge kinosalen rommer nærmere 400, er de ikke altfor strenge med geografien.

– Er det ungdommer fra Ski, Vestby eller Drøbak som ønsker å komme, ønsker vi dem velkommen, men de må selvfølgelig levere påmeldingsskjema til oss som alle andre på forhånd.


Artikkeltags