Gå til sidens hovedinnhold

Stjerneregissør Erik Poppe snakker om Fugelli-filmen sin i Ås

Artikkelen er over 3 år gammel

Skaperen av kinosuksesser som Kongens nei kommer til Ås for å presentere sin nye film om Per Fugelli.

ÅS: Stjerneregissør Erik Poppe kommer til Ås kinoteater senere i januar.

– Dette er så utrolig stort! Erik Poppe er blant de største, om ikke den største filmskaperen i Norge akkurat nå, og det blir et tidlig høydepunkt i kinoåret å få ham på besøk, sier kinoansvarlig Martin Øsmundset ved Ås kinoteater.

– Poppe trakk over 700 000 nordmenn til kinoene med Kongens nei, og nå har han laget en dokumentar om Per Fugelli som jeg virkelig tar av meg hatten for. Per Fugelli – siste resept er et gripende og livsbejaende portrett av en unik personlighet og en uunnværlig stemme.

– Minst ei latterkule for hver tåre

Per Fugelli var lege, professor i sosialmedisin og en mildt sagt aktiv samfunnsdebattant. Han skrev nesten femti bøker, utallige aviskommentarer, og fikk en rekke utmerkelser for arbeidet sitt – deriblant Fritt ords pris i 2013.

I 2009 fikk Fugelli kreft som viste seg å være uhelbredelig, og de siste årene ble han hyllet for sin åpenhet om døden. I dokumentaren følger Erik Poppe ham det siste halvannet året av Fugellis liv. Øsmundset mener at filmen likevel er en overraskende munter affære.

– Det er så utrolig mye humor og varme i filmen, så man har minst ei latterkule for hver tåre som triller. Det er selvsagt en del alvor og store tanker om livet – det skulle bare mangle – men filmen er også full av ufattelig sjarmerende øyeblikk. Jeg skal ikke røpe for mange av dem, men det er spesielt én scene jeg bare elsker, hvor han er ute og stjeler blomster til kona i botanisk hage! sier Øsmundset engasjert.

«Heia småkinoene!»

Kinosjefen kan nesten ikke tro at en av Norges største filmskapere velger å besøke Ås i selveste premierehelgen.

– Poppe kommer altså søndag klokken syv – det er jo prime time i premierehelgen! Og så er han her, i Ås?! Jeg måtte gni meg i øynene da jeg fikk positivt svar i en mail som avsluttet med «Heia småkinoene!». Det er en stor glede at en filmskaper som Poppe ser verdien av å besøke Ås, og det er en enda større glede å kunne by publikum på enda en uforglemmelig kinokveld!

– Hva er ambisjonene for besøket denne kvelden?

– Fullt hus! Jeg merker en enorm interesse for denne filmen allerede, så jeg anbefaler alle jeg snakker med å kjøpe billetter så fort som overhodet mulig, for denne gangen har vi nummererte plassbilletter, og min spådom er at billettene kommer til å gå unna!

Per Fugelli – siste resept vises med introduksjon av Erik Poppe søndag 28. januar kl. 19.00 på Ås kinoteater.

Kommentarer til denne saken