ÅS: NRKs TV-serie om Demenskoret rører mange for tida. Liv fra Ås er en av sangerne som gleder seg til hver øvelse. Sammen med kona Kristin sitter hun i en arbeidsgruppe i Ås. Gruppa jobber med å lære opp servicenæringen og andre i kommunen i hvordan de møter folk med demens. Det kan være ansatte i butikker, på kafeer og bibliotek, eller politi, brannvesen, bussjåfører og drosjenæringen.

Liv opplever at hun blir tatt godt imot hos både bokhandel, i matbutikken og hos frisøren.

– Generelt opplever vi at Liv blir hilst vennlig på av folk vi treffer. Det som gleder meg som pårørende, er at de snakker til henne, og ikke til henne gjennom meg, selv om hun ikke kan svare adekvat eller greier å kjenne igjen vedkommende, forteller Kristin.

Kommunen har gjort en ekstra innsats etter at de undertegnet avtalen med Nasjonalforeningen i 2021, heter det i en pressemelding fra foreningen.

– Ansatte er svært engasjert, målet om et demensvennlig samfunn er nedfelt i planverk og en har gått systematisk til verks og involvert mange parter, også demenssyke og pårørende i arbeidet, heter det videre.

(©NTB)