Mye kortreist kultur i Ås i vår

Lyttelunsj: – Jeg er glad for at vi har fått til en ny serie med lyttelunsj for dem som ellers spiser matpakken sin på arbeidspulten, sier programansvarlig i Ås kulturhus, Myfanwy Moore. foto: ole Kjeldsberg Endresen

Lyttelunsj: – Jeg er glad for at vi har fått til en ny serie med lyttelunsj for dem som ellers spiser matpakken sin på arbeidspulten, sier programansvarlig i Ås kulturhus, Myfanwy Moore. foto: ole Kjeldsberg Endresen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det er mye kortreist kultur i vårprogrammet til Ås kulturhus. Programansvarlig Myfanwy Moore er tydelig på prioriteringene: Kortreist og mye for barn.

DEL

ÅS: Innimellom mange lokale artister på plakaten denne våren har Myfanwy Moore også fått plass til nasjonale navn som Vamp. Henning Kvitnes og illusjonisten Alexx Alexxanders, navn som normalt trekker et stort publikum.

– Jeg er mest stolt over at programmet inneholder mange tilbud til barn og at vi har fått en ny serie med «Lyttelunsj» én gang i måneden. Her inviterer vi alle som har møter på rekke og rad og vanligvis spiser lunsjen sin ved arbeidspulten. Ta med matpakken og nyt bra musikk. Nasjonale og lokale størrelser byr på klassisk musikk i ca. en halv time.

«Sliter» med de unge

– Hvilken gruppe er det vanskeligst å trekke til kulturarrangementene i Ås kulturhus?

– Vi prøver å få til noe for alle, men sliter mede å trekke til oss tenåringer og de unge i begynnelsen av 20-årene. Det kan skyldes at det ellers er mye bra kultur for disse gruppene i Ås sentrum. I tillegg til Ås kulturhus har vi Vitenparken, Ås stasjon, Click Bar (tidligere Buggen), og Aud Max. Det er nok av tilbud i Ås sentrum.

Blant vårens kulturtilbud er

«Åpen mikrofon», som har holdt det gående i mange år. Nå legges det opp til to slike arrangementer hvert halvår. Tilbudet er populært og trekker både aktører og publikum fra hele regionen.

Vokalensemblet Våises trår til med to forskjellige konserter: én med sanger fra 50- og 60-tallet, filmmelodier og ABBA-klassikere, og én musikalsk reise gjennom «The Sound of Music».

Mye moro for barn

ÅsEnsemblet ligger heller ikke på latsiden og byr på tre konserter med tittelen «Lås Æsnles». Jazzetetaen, som hele landet kunne glede seg over under Sommertoget til NRK TV i fjor, opptrer med kjente og egenkomponerte jazzlåter.

Barnefamiliene kan se frem til konserten «Tullerusk», teaterforestillingen «Geitekillingen som ikke kunne telle til ti», barnekonserten «Du og jeg og vi 2 – 3 – 4», den lekne teaterforestillingen «Rufs», showet «Sommercamp» ved musikalklassen til Kulturskolen i Ås, dansefore-stillingen «Kosmos», også ved kulturskolen, den tradisjonelle

"Vi prøver å få til noe for alle, men sliter med å trekke til oss tenåringer og de unge i begynnelsen av 20-årene

myfanwy morre

Programansvarlig i Ås kulturhus

og internasjonale familiedagen og sirkusforestillingen «Hatter

og tryllestaver».

Fra 395 til 500 seter

– Den store salen står foran oppussing. Hva betyr det for publikum og kulturtilbudene?

– Det er en tiltrengt oppussing, som vil skje til sommeren. De 395 setene skal byttes ut og vi håper å kunne øke setekapasiteten til 500 stoler. I tillegg skal det gjøres noe med varmeanlegget, samta noen mindre utbedringer, sier programansvarlig. Ås kommune har bevilget ca. 6 millioner kroner eksklusiv moms til oppussingen.

Artikkeltags