Gå til sidens hovedinnhold

Ås Landbrukslag feiret 125 år

Artikkelen er over 2 år gammel

INNSENDT: Lørdag 26. januar møtes 120 festkledde bønder med venner for å feire at Ås Landbrukslag fylte 125 år.

ÅS: Festlighetene foregikk på Ås kulturhus hvor lagets leder Ottar Kjus ønsket velkommen. Deretter fulgte et innslag av visesangerne Aasmund Nordstoga og Åsmund Reistad. Under middagen fikk jubilanten hilsener fra en rekke innbudte gjester som ordfører Ola Nordal, prorektor Øystein Johnsen fra NMBU, leder i Akershus Bondelag Sigurd Enger, landbrukssjef Lars Martin Juhlseth, Birgit Gullerud, leder i Ås Bygdekvinnelag, Karen Marie Strømnes fra Ås Bygdeungdomslag   og sist men ikke minst Per Harald Grue, forhenværende departementsråd i Landbruksdepartementet som takket for maten.

Et av høydepunktene under jubileumsmiddagen var utnevnelsen av Kjell Thirud som æresmedlem i Ås Landbrukslag. Diplomet som bekrefter dette ble tildelt av konstituert generalsekretær i Norges Bondelag, Sigrid Hjørnegård. Bakgrunnen for utnevnelsen er Kjell sin innsats for ungdommen, og for jordbruk og bønder i Ås og Follo gjennom mer enn 50 år. Her kan nevnes innsatsen i Bygdeungdomslaget i 1960–70 årene, senere to perioder som leder i Ås Landbrukslag og en årrekke som leder i Follo Forsøksring. Kjell har dessuten i mange år vært, og er fortsatt, en drivkraft i gjennomføringen av arrangementet «Husdyra våre», hvor målsettingen er å gi barn fra barnehager og barneskole en forståelse for husdyr og matproduksjon.

Kvelden ble avsluttet med sosialt prat og en svingom for dem som ønsket det.

Jubileumsfesten var bare en av flere markeringer av 125-årsjubileet. Det har vært markering både ifm. den årlige Bondepuben, på lagest årsmøte i 2018 hvor ledere i Norges Bondelag og Akershus Bondelag kom med sine hilsener. Jubileumsmarkeringen avsluttes med at Landbrukslaget utgir et jubileumsskrift med oppsummering av de siste 25 år som en oppfølger til skriftet som ble utgitt i forbindelse med lagets 100-årsjubileum.

Innsendt av Ås Landbrukslag

Kommentarer til denne saken