ÅS/KRISTIANSAND: Deltagere på turen var fra Radiumhospitalet, Ung Kreft og forskjellige avdelinger av Barnekreftforeningen. Jernbanepersonalets Turkomité inviterte til drømmeturen.

– Det var totalt 280 gjester og 25 hjelpere under turen. Vi i Ås Maltesergruppe har hatt den glede å være med på disse turene siden 2004 som hjelpere og bidragsytere, forteller leder Frank Jakobsen.

På toget til Kristiansand ble det servert mat og drikke i rikelig monn, og barna fikk mange nye venner. Ved ankomst Kristiansand stasjon sto Henning Olsen med en gammel isbil, og alle fikk iskrem…

– Nettbuss stilte hele seks busser til disposisjon for transport under dagene.Alle ble innkvartert på Scandic Bystranda Hotell, opplyser Frank Jakobsen.

Rikholdig program

Det var et rikholdig valgfritt program for familiene, fredag:

Høyt og Lavt klatrepark, Bragdeøya – natursti, sightseeing med bår, og omvisning på Henning Olsen Is.

Henning Olsen Is hadde også satt fra seg en stor fryser med is på hotellet, og alle kunne spise så mye de ville. På iskremfabrikken fikk også gruppen se verdens største is, som kom inn i Guinness Rekordbok i år. Det ble arrangert festmiddag av kommunen på ettermiddagen.

– Vår yngste assistent Max på 8 år delte ut skrapelodd til alle familiene. (Han fikk også Barnekreftforeningens gullsløyfe for flott innsats, sammen med alle andre hjelpere på turen).

Lørdag var hele gruppen invitert til dyreparken og det med stil.

Seks busser med politieskorte og blålys vakte nok litt oppsikt i byen.

På ettermiddagen kom brann- og redningstjenesten med brannbil og stigebil.

Her ble det øvet med slange, og de som ikke var høyderedde fikk seg en luftetur på 32 meter med stigebilen. Etterpå var det pizza & drikke på hotellet.

Engasjement på Sjøskogen

Det var et stort gratislotteri av mange premier som ble kjøpt inn av pengene Sjøskogen SFO ga etter sitt vårmarked.

VIF hadde bidratt med luer, caps og skjerf. Det ble også trukket ut en vinner av en signert spilletrøye fra elitelaget.

Søndag 10.30 var det avgang fra Kristiansand med mange trøtte og glade barn og pårørende. Mange av våre gjester kommer fra små steder hvor de ofte de eneste med en slik situasjon. Det knyttes kontakter både for store og små som vil vare og være ett positivt bidrag i mange år. Ankomst Oslo 17.05, alle fikk gratis tilknytningsreiser fra NSB t/r.

Hele arrangementet er basert på frivillighet og gaver for å kunne gjennomføres… verdiskapningen i penger er ca: 2,5mill. Men kan ikke måles i glede, oppsummerer Frank Jakobsen.