Gå til sidens hovedinnhold

De lager sin egen musikal med kåte spøkelser

Artikkelen er over 3 år gammel

Hva gjør du når det koster flesk å få rettighetene til en av de store musikalene? Jo, du lager din egen, fylt med kåte spøkelser, løgn og bedrag.

ÅS: Lørdag 28. oktober spiller Ås Musical Club «Haunted the musical». Harriet Kjus Müller-Tyl har skrevet tekst og musikk til stykket. Eller «Hjemsøkt», som det ville hett på norsk.

– Jeg har forestillinger her med kulturskolen. Men vi voksne må også få lov til å spille litt, så jeg har hatt en idé lenge om å sette opp en musikal her. Vi begynte å se etter noen kjente, men de koster og det er vanskelig å få rettigheter. Da tenkte vi vi bare skulle skrive en selv, sier Harriet Kjus Müller-Tyl.

Hun har skrevet manus sammen med Trond Nielsen og Myfanwy K. Moore. Musikalen er meget løst basert på en mulig sann historie.

Ble myrdet

Lord Lucas, Lady Anne og tjenestepiken Mary ble alle myrdet for 100 år siden, og bruker nå dagene sine på å hjemsøke det tidligere huset sitt utenfor London. I den levende verden har nyforelskede Martin og Lily arvet penger, og i sin iver etter å bruke dem kaster de øynene på huset og trosser advarslene om at ingen har orket å bo der lenge.

Ensemblet består av Ingrid Brenli, Filip Ihrsen, Karl-Otto Aalerud, Anette Buene, Jeanette Krantz Adner, Trond Nielsen, Myfanwy K. Moore og Harriet Kjus Müller-Tyl. De spiller en eneste forestilling, og det skjer lørdag 28. oktober klokken 19.30 – naturligvis godt etter mørkets frembrudd...

– Vi har åtte solister, syv sangere fra Ås og 11 som kommer fra Lund i Sverige. Så det er veldig, veldig moro, sier Harriet Kjus Müller-Tyl med et smil.

Da vi var innom lørdagens prøve i Ås kino, var det første øvelse med koreografi i tillegg til sang og musikk.

– Vi gjør dette bare fordi vi synes det er moro selv. Jeg har en visjon om at samarbeid mellom proffer og amatører i hjembygda er bra. Jeg var med på «Chess» og «Phantom of the Opera» på 90-tallet. Det var utrolig stas å få være med på som amatør. Jeg håper vi jevnlig kan sette opp forestillinger her med de lokale kreftene vi har, sier Harriet Kjus Müller-Tyl.

Kommentarer til denne saken