Gå til sidens hovedinnhold

Hærverk på turtavle ved Pollevannet er politianmeldt

Artikkelen er over 3 år gammel

Kart og informasjon er revet ned, skrudd ned og malt over med svart maling. Nå har Ås turlag fått nok.

ÅS: Informasjonstavlen som Ås turlag har satt opp innerst i Polleveien, ved inngangen til Fålemarka, har vært utsatt for sabotasje og ødeleggelser så mange ganger at Ås turlag har fått nok. Nå er hærverket politianmeldt.

Informasjonstavlen ble satt opp i vår, med tillatelse fra en forståelsesfull grunneier som godkjente plasseringen av tavlen. I første omgang ble det hengt opp et laminert kart som viser stinettet i Fålemarka. Det laminerte kartet forsvant tre ganger i løpet av mars og april.

– Vi tenkte at det kanskje var noen som ønsket å ha et kart over området, og la derfor ikke stor vekt på det, skriver Svein Skøien, leder av DNT Ås Turlag, i politianmeldelsen.

Først stjålet, så malt over med svart lakk

I slutten av mai kom plakaten som skulle henge på tavla permanent. Det var et 50 ganger 70 centimeter stort metallskilt med kart og tekstinformasjon over området. I begynnelsen av juli ble skiltet skrudd ned og stjålet.

LES OGSÅ: Hvem stjeler kart og skilt rundt Polle?

LES OGSÅ: Nytt kart forsvant etter én time

Mens turlaget ventet på at nytt metallskilt skulle lages, hengte de igjen opp et laminert kart. Det forsvant omtrent like fort som det ble hengt opp.

Nytt metallskilt ble levert i august. For å gjøre det vanskeligere å fjerne skiltet, monterte turlaget kartet med lim og nedsenkende skruer.

I to måneder fikk det nye skiltet stå i fred. I slutten av september oppdaget turlaget at informasjonstavlen nok en gang var utsatt for hærverk. Denne gangen hang skiltet fremdeles der. Men det var malt over med svart lakk.

– Naboene synes dette er ubehagelig

– Det er uakseptabelt for oss som ideell forening at våre lovlig oppsatte skilt blir utsatt for hærverk på denne måten. Vi har derfor etter lengre overveielser besluttet oss for å melde saken til politiet, påpeker Svein Skøien.

Turlaget har vært i kontakt med de fleste som bor i området. Mange av naboene forteller at de synes det gjentatte hærverket på informasjonstavlen oppfattes som ubehagelig for dem som bor der.

Det er stigruppa i Nordby som i fjor høst startet jobben med å rydde, merke og skilte hovedstinettet.

Kommentarer til denne saken