ÅS: Og suksessoppskriften er selvfølgelig sammensetningen av Ås & Vestby Musikkorps, innslag ved Ås- barne og ungdomskor og en innleid kjent spydspiss som hever det kunstneriske nivået enda høyere. Denne gangen var det Rita Eriksen, vinner av Stjernekamp 2012 og kjent fra en rekke musikalske prosjekter.

Country-korps

Og Eriksen dro korpsmusikantene inn i et noe uvant territorium. For kombinasjonen korps og countrymusikk er nok ikke så utbredt. Men både «Coming Down In The Rain» og «The Water Is Wide» fra Rita Eriksens 25 år gamle musikalske samarbeid med sin bror Frank i prosjektet Eriksen låt pent i Aud. Max lørdag.

Og det kom i en avdeling der variasjonen satt i forsetet, helt fra Prøysens «Sønnavindsvalsen» via Christian Tveitans presise heisatur over xylofon-klavene i «Czardas» til et besøk til ABBAs hitarkiv, med en flott «Chiquita» fra Eriksens ABBA-show «Thank You For The Music». Rett før pause roet Ås barne- og ungdomskor det ned med en vakker «Vitae Lux», signert Frode Alnæs.

LES OGSÅ: Salen reiste seg for Angelina (10)

LES OGSÅ: Stjernekampvinner Knut Anders Sørum er klar for Kolben-konsert

God kombinasjon

Rita Eriksen og Ås & Vestby Musikkorps var en god kombinasjon lørdag. Og når artisten hadde med seg både Prøysen, ABBA og sine egne countrylåter til Ås, ble det også en eklektisk ettermiddag.

– Jeg har aldri vært i Ås før, men det føles godt å komme litt ut på landet, sa Sola-artisten som har hatt base i Oslo i over et kvart århundre.

Da hun vokste opp på Sola var nok Aretha Franklin en av de store heltene, og etter et langt artistliv med mye innhentet erfaring kunne hun kjøre et fullt hat trick av Franklin-låter i 2. avdeling, nemlig «I'm Sitting On Top Of The World», den sjelfulle «(You Make Me Feel Like A) Natural Woman» og festlåten «Think».

 

Hyggelig ettermiddag

Konferansier Harald Schytz loset et fullsatt Aud. Max gjennom en hyggelig ettermiddag i Ås, med et korps som kunne by på både Village People i «In The Navy» og den sløye og jazza «That Warm Feeling».

Og rett før pause fikk også konferansieren endelig oppleve Rita Eriksen sin versjon av Vamp-klassikeren «Tir'na Noir» som hun spilte inn med Haugesund-bandet i 1993.

– Dette var den fineste versjonen jeg har hørt, kunne Schytz si etterpå. Aud. Max var nok enige i det.