ÅS: En skinnende BMW 520 TD stasjonsvogn fikk et nytt hjem mandag formiddag.

- Jeg ble klar over denne bilen da Fredric Aasbø hadde delt det på Facebook-siden sin. Jeg så bilen da den sto utstilt under Oslo Motor Show, sier Stian Romøren.

Han er strålende fornøyd med det ferdige resultatet. Elever i 2BSL, som går på Teknikk og industriell produksjon andre året og fordypning bilskade, karosseri og lakkering, har gjort jobben, med god veiledning av kontaktlærer og primus motor Espen Enerhaugen.

Disse elevene fikk årets priser på Ås videregående skole 

Helhetlig inntrykk

På taket skinner en skikkelig LED-bjelke fra Simarud Electronic i vintersolen. Flere andre instanser i motormiljøet har også bidratt til at bilen kunne auksjoneres bort i forbindelse med TV-aksjonen. All reklame er utført i en grå farge som står godt til bilen, og det ferdige resultatet ser helhetlig ut.

- Vi lovte å ha bilen klar til 1. desember, og det klarte vi. Målet vårt var Oslo Motor Show, men så ble målet plutselig TV-aksjonen, og det var uken før. Da fikk de det litt travelt. Alle synes det har vært et morsomt prosjekt. VG1 som jeg har en gang i uken, spurte om de også kunne få bli med på et slikt prosjekt. Så får vi se. Det er ikke hver dag folk kommer løpende med en BMW og spør om vi vil overta den, sier Espen Enerhaugen.

Han er overbevist om at det blir et nytt prosjekt i den samme leia. Det var naturligvis også stas for elevene å være representert på Oslo Motor Show.

- Det er gøy, det har de sansen for, sier Enerhaugen.

Faglig samarbeid til glede for begge parter 

Kompetansemål

Det ligger mye læring i arbeidet for TV-aksjonen.

- Elevene som har gjort arbeidet, er jo neste års læringer i skade-lakk-faget, og vi synes det er hyggelig at elevene ser verdien i en dugnad for et godt formål, samtidig som de dekker opp konkrete kompetansemål i opplæringen.

Espen er for øvrig mannen bak at skolens skade-lakk-klasse har gitt bort to biler til brukere i omsorgsboliger i Frogn, og en på Nesodden, opplyser Tor-Gunnar Karterud, avdelingsleder for Teknikk og industriell produksjon/lærekandidatkoordinator ved Ås videregående skole.

Ås-elever samler inn leker til barn som må være på sykehus i julen 

- God kjørekomfort

- Jeg har alltid likt litt store, kraftige biler. BMW har god kjørekomfort og fine biler. Jeg har hatt mye annet rart også, for det er blitt en god del biler opp gjennom. Jeg har gjerne hatt noen andre biler, og så detter jeg tilbake på BMW, sier Stian Romøren.

Han synes de 52.000 kronene til TV-aksjonen er vel anvendte penger.

- Det er helt fint, i hvert fall når du støtter en god sak, sier han.

Fryktet at flere skulle dumpe: – Kritikerne tok feil 

Nå skal bilen rulle rundt på veiene på den andre siden av fjorden.

- Jeg har tenkt å bruke bilen selv og kunne låne den ut hvis det er noen kunder som trenger bil. Så er jeg veldig BMW E39-fan, så det er positivt! Jeg har hatt 15 E39'er. Jeg kjøpte den første da jeg var 18-19 år, sier Stian Romøren.

(Og ja; for de sportsinteresserte kan vi opplyse at han er tremenning med den gamle storhopperen).

- Dette er ikke noe kjøp for å tjene penger på. Men det er en fin reklamebil, og jeg støtter en god sak samtidig, sier Romøren.

Disse lokale bedriftene har fått plass på bilen

Lokale bedrifter i Follo har bidratt:

Spesialfelger - 1 sett Avanti felger 18 x 8

GoodYear - 1 sett dekk 225/40 -18

Simarud - lysbøyle

Mekonomen- servicedeler, oljer og filtere

Solheim reklame, alt av foliering/merker

I tillegg stiller skolens faste samarbeidspartner på lakk, C. Christoffersen og PPG med lakk til prosjektet.

Disse får plass nederst på dørene og på kanalskjørtet.